Zorgkosten vaak verrassend (&) hoog

De laatste jaren stijgen de verschillende eigen bijdragen en stijgt het eigen risico van de zorgverzekeringen voortdurend waardoor mensen die behandelingen nodig hebben steeds vaker zelf flinke bedragen moeten neertellen voor die behandelingen. Huisartsen en zorginstellingen wijzen hun clienten echter niet of nauwelijks voor die kosten.

Zo werd ik onlangs door de huisarts doorverwezen naar een dermatoloog voor controle van moedervlekken. Die dermatoloog heeft in circa 10 a 15 minuten naar de vlekjes gekeken en daarnaast binnen een halve minuut één plekje weggevroren.
De dermatoloog gaf ook nog aan dat ik vanwege het grote aantal vlekjes "recht" heb op jaarlijkse controle.
Dat deed vermoeden dat (vervolg)bezoekjes onder de zorgverzekering zouden vallen.
Maanden later kreeg ik via mijn zorgverzekering echter ineens een rekening van Euro 214,- (!!!) voor dat bliksembezoekje, waarbij geen grootse handelingen zijn verricht.
Vind je het gek dat de zorgkosten in dit land volledig uit de hand lopen ??
Voortaan zal ik dus bij iedere doorverwijzing van de huisarts zowel aan de huisarts als aan de medische instelling eerste de kosten opvragen en eventueel verschillende instellingen vergelijken.

En voor die periodieke controles bij een dermatoloog ben ik op zoek naar goedkopere alternatieven in binnen- of buitenland.
Als iemand tips heeft, hoor ik het graag.

 

Jouw Beoordeling: Geen | Gemiddelde: 4.2 (11 votes)

CONTROLE MOEDERVLEKKEN

Ik kan je helaas geen antwoord geven op een goedkoper alternatief.

Ben me ook wezenloos geschrokken van een rekening die ik kreeg van de dermatoloog. €77,90 voor de controle van moedervlekken. Ik ben twee minuten nagekeken op eventuele kwaadaardige moedervlekken.. vooraf heb ik 20 min moeten wachten..
Ik stond er echt versteld van. Ik dacht ik ga eens op prijzen zoeken voor dit soort bezoekjes maar daar komt niet veel uit.
Volgende week zal ik eens bellen om te informeren wat hier normale prijzen voor zijn. Het word nog niet vergoed ook.... !!!!!!

Goedkoper alternatief dermatoloog

Nou, dan heb je dus wel een goedkoper alternatief. €77,90 is fors lager dan de € 214 die ik moest betalen. Bij navraag bij de zorgverzekering gaf men aan dat die 214 conform de afspraken is tussen zorgverzekeraar en zorginstelling. Ook gaf men aan dat voor 2013 het tarief naar beneden is bijgesteld naar circa Euro 160,-. 

Het kan dus kennelijk aanzienlijk goedkoper. Helemaal nu ik die €77,90 lees. Ik ben benieuwd naar de naam en adres van de dermatoloog die "slechts" 77,90 rekent.

Er wordt dus duidelijk veel te veel gerekend door sommige zorginstellingen en forse bezuinigingen moeten eenvoudig haalbaar zijn.

Theme provided by Danetsoft under GPL license from Danang Probo Sayekti