Zetels 50+ partij leiden tot leeftijdsdiscriminatie

Henk Krol met zijn 2 zetels voor de 50+ partij gaan de 50+ ers meer schade brengen dan plezier is mijn voorspelling.

Henk Krol zit maar te zeuren dat de pensioenen niet verlaagd moeten worden, en dat de pensioenfondsen barstens vol zitten met geld en dat dat maar uitgekeerd moet worden aan de ouderen.

Henk vergeet een ding, en dat is dat de huidige ouderen het meestal prima voor elkaar hebben. Ze hebben een eindpensioen, terwijl iedereen onder de 50+ een middenpensioen heeft, ze hebben meestal een eigen woning met overwaarde. De meeste ouderen om mij heen zijn nog erg energiek en hebben alle tijd van de wereld en geld. De tennisbaan is vol van deze generatie en men heeft het erg goed.

Daarentegen hebben alle mensen on de 50+ erg veel onzekerheid over hun baan en ligt er versoepeling van het ontslagrecht op de loer. Meestal hebben deze mensen een behoorlijke hypotheek met bijbehorende hypotheeklasten. Daarnaast hebben ze vaak kinderen die ook niet goedkoop zijn. De pensioenen voor 50- zijn onzeker, de pensioenpremies zijn erg hoog en de zorgkosten en premies hiervoor nemen continu toe. Dus naast het feit dat ze het zelf financieel zwaar hebben, er onzekere tijden met de euro zijn kijken ze aan tegen een oudere generatie die in plaats van solidair is hiermee, juist meer van de taart wil hebben.

Kortom de 50+ partij zet het zoeklicht op de verkeerde manier op de 50+ ers namelijk als egoistische geldgraaiers uit de pensioenkassen. Terwijl iedereen weet dat als we de pensioenkassen nu plunderen er straks niks over is voor de volgende generatie.

Buiten het feit dat de huidige oudere generatie de milieuproblemen heeft genegeerd en andere wereldproblemen voor zich uit heeft geschoven is het dus echt een teken aan de wand dat de 50+ generatie met zovelen stemmen op een one-issue partij.

Waar is de solidariteit gebleven? Als Henk Krol niet oppast weigert de 50- generatie straks de pensioenpremies nog op te hoesten en wordt ook het zorgstelsel drastisch ingekort. 

Solidariteit hoort van twee kanten te komen en de 50+ partij is hier geen voorbode van!

Jouw Beoordeling: Geen | Gemiddelde: 4.7 (9 votes)

Gepensioneerden altijd te weinig betaald

50plussers en gepensioneerden menen ook vaak recht te hebben op het beloofde pensioen omdat ze "hun hele leven lang daarvoor betaald hebben", maar weigeren te accepteren dat ze hun hele leven lang te weinig betaald hebben.
De aannames achter hun pensioenpremies klopte niet ongeveer op dezelfde wijze waarom berekeningen nu aangeven dat de AOW/Pensioen leeftijd omhoog moet: te weinig premie-inkomsten en meer gepensioneerden die langer leven dan verwacht.

Dus zeker op de hogere pensioenen kan mijn inziens behoorlijk gekort worden. Zoals Martijn al schreven. De ouderen met een goed pensioen hebben het prima voor elkaar en kunnen best hun steentje bijdragen net als de rest van de maatschappij.

Theme provided by Danetsoft under GPL license from Danang Probo Sayekti