Vakantiepark / vakantiehuizen Slowakije

Onlangs zijn we in Villapark Vlasky in Slowakije geweest, een kleinschalig vakantieparkje met circa 15 ruime vakantiewoningen/villa's aan het meer van Besenova, vlakbij het stuwmeer Liptovska Mara.
Vakantiehuizen SlowakijeHier verbleven we in een zeer ruime villa van 270m2 met uitzicht het meertje, de besneeuwde toppen van het Lage Tatra gebergte en de mooie berg Veľký Choč.
Het is een prima plek om lekker te relaxen, wandelingen te maken in de Lage en Hoge Tatra, prachtige kastelen te bezoeken, knusse dorpjes, te vissen of te genieten in één van thermaal baden in de omgeving.

Slowakije is een rustig en prachtig land met mooie bergen in de grensstreken bij Tsjechië en Polen.

Tips voor uitstapjes In de omgeving van Vlasky, Besenova, Liptovský Mikuláš:

- de Hoge Tatra, vanuit o.a. de plaatsen Štrbské Pleso, Tatranská Polianka en Tatranská Lomnica kun je heerlijke wandelingen of fietstochten maken en in de winter skiën, snowboarden of langlaufen

- Spisky hrad, een van de grootste kasteellokaties in Centraal-Europa en o.a. decor in de films Dragonheart, Kull the Conqueror, The Lion in Winter en The Last Legion.

- Oravsky Hrad, een prachtige gelegen kasteel dat goed gerestaureerd is.

- Svaty Kriz, een mooie oude houten kerk dat oorspronkelijk op de plaats van het stuwmeer stond

- Vlkolinec, een knus en schitterend gelegen dorp, een openluchtmuseum vol oude houten huizen.

- de thermaal parken Tatralandia en Dino Waterpark Besenova.

 

Slowaken zijn vriendelijke mensen. In tegenstelling tot buurlanden Polen en Tsjechië betaal je in Slowakije gewoon met Euro's en de meeste zaken (uiteten, boodschappen, uitjes, benzine) zijn aanzienlijk goedkoper dan in West-Europa. Om de staatskas te spekken of het begrotingstekort te dichten, is de politie wel zeer ijverig met snelheidscontroles en verdiend het aanbeveling om scherp op te letten. Toegestane snelheden staan lang niet altijd duidelijk aangegeven en op verradelijke stukken wordt het meest gecontroleerd.

 

Meer info over het vakantiepark

Of tel: +421 948 524 553

 

Lokatie

Villapark Vlasky
Vlašky 331
Vlachy (nabij Besenova)
Slovakia
49° 5' 52.4256" N, 19° 27' 55.6956" E
Jouw Beoordeling: Geen | Gemiddelde: 4.6 (5 votes)
Javascript is required to view this map.

Theme provided by Danetsoft under GPL license from Danang Probo Sayekti