Toegenomen intolerantie en discriminatie in Nederland

Van de week zag ik na 2 jaar weer een vriendin uit Australië. Zij is hier in de afgelopen 10 a 12 jaar meerdere malen voor enkele weken tot enkele maanden geweest en voelde zich altijd erg welkom in Nederland. Het was ook erg leuk om haar weer te zien.
 

In de afgelopen weken werd haar echter al een paar keer toegesnauwd dat dit Nederland is en dat je hier Nederlands hoort te spreken. Dit terwijl zij zich in correct Engels verstaanbaar probeerde te maken.

En nota bene in een badplaats. Ik weet 100% zeker dat men dat niet doet tegen blanke Duits sprekende toeristen anders zouden zulke badplaats-bewoners van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat mensen kunnen lopen afsnauwen.
 

Ik weet nagenoeg zeker dat dit met haar Mediterrane uiterlijk te maken heeft, terwijl ze is getogen in Australië en een volledig westers leven leidt, universitair geschoold is en zelfs haar Phd heeft behaald.

Zij is nota bene een toerist !
 

De laatste tijd hoor je steeds meer geluiden dat immigranten eerst Nederlands zouden moeten leren. Echter, mijn inziens zou Engels meer dan voldoende moeten zijn aangezien elke Nederlander jonger dan 50 jaar vrij goed Engels behoord te spreken.

De taaleis van Nederlands is ook vrij onzinnig, daar deze eis alleen aan immigranten van buiten de EU kunnen worden opgelegd en niet aan Britten, Duitsers, Polen, Spanjaarden etc. Een groep die waarschijnlijk fors groter is dan die van de immigranten van buiten de EU.

Jouw Beoordeling: Geen | Gemiddelde: 4 (1 vote)

Theme provided by Danetsoft under GPL license from Danang Probo Sayekti