Tegenstanders multiculturele samenleving roeren zich tegen Turkije

Soms begrijp ik niks van de tegenstanders van de multiculturele samenleving.

Mij lijkt het dat zij blij horen te zijn als culturen waar zij vanaf willen bloeien en dat daardoor sommige allochtonen dan weer huiswaards keren. Maar ik denk dat ik het bij het rechte eind heb met mijn eerdere blog: www.hirsi.nl/tegenstanders-van-multiculturele-samenleving-zijn-helemaal-niet-tegen-buitenlanders

Turkije is een belangrijke pijler van allochtone invoer in Nederland en tegenstanders van de multiculturele samenleving zijn dus tegen turkse nederlanders. Turkse nederlanders die naar "huis" gaan om daar hun leven op te bouwen zouden dus gestimuleerd moeten worden, en florering van de Turkse economie zou daarvoor een instrument kunnen zijn dat met beide handen wordt aangepakt.

Mijn idee, als ik tegenstander zou zijn van de multiculturele samenleving, zou zijn om economieen als de Turkse en Marokaanse te stimuleren en te zorgen dat zij hun ex-onderdanen een goed levnesonderhoud kunnen geven.

Maar wat doen de belangrijkse 5 tegenstanders van de mulitculturele samenleving (PVV landelijk, PVV gemeentelijk, VVD, CDA en extremistische groeperingen)? Zij blaffen naar de Turkse president, twitteren over sultan Gul, nemen onvoldoende afstand als regering van PVV geluiden en geven dus verkeerde signalen aan de Turken.

Als ik nederlandse turk was, zou ik me nu helemaal schamen voor mijn nederlandse buren. Zo snel mogelijk met subsidie van Nederland een business opzetten in Turkije, maar lekker blijven wonen in Nederland!

Wim Zonneveld zei al heel goed wat je als tegenstander van de multiculturele samenleving zou moeten doen: "Hij prees hem...hij prees hem regelrecht het graf in". Gelukkig snappen de PVV en hun partners dit niet en zullen hun mediavertoningen er alleen maar voor zorgen dat ze kleiner en minderzeggend worden.

Nederlanders zijn gelukkig slimmer dan dit in de meerderheid en omarmen hun buren met gastvrijheid en openheid. De multiculturele samenleving is namelijk een gegeven wat al 100-en jaren hoort bij Nederland en ons allerlei voordelen biedt. Wie dat niet ziet, kijkt niet verder dan zijn neus lang is.

Jouw Beoordeling: Geen | Gemiddelde: 3.8 (4 votes)

Theme provided by Danetsoft under GPL license from Danang Probo Sayekti