Rogers Waters met The Wall in het Gelredome

Roger Waters (samen Syd Barrett oprichter van de legendarische band Pink Floyd) gaat op 8 april 2011 de rock-opera The Wall uitvoeren.
The Wall is, met 30 miljoen verkochte albums, het meest verkochte dubbelalbum allertijden.

De grootse live-performances van The Wall zijn slechts enkele tientallen keren uitgevoerd vanwege de complexiteit en de kosten. Eén van deze mega live shows met meer dan 200.000 bezoekers vond plaats op 21 juli 1990 in Berlijn op de toen nog lege vlakte tussen de Potsdamer Platz en de Brandenburger Tor, enkele maanden na de val van De Berlijnse Muur.

Ondergetekende was bij dit concert aanwezig. Ondanks het tegenvallende geluid was de show met mega-groot "podium" en mede dankzij optredens van Van Morrison, Cyndi Lauper, Sinéad O'Connor, Marianne Faithfull, Scorpions, Joni Mitchell, Paul Carrack, Bryan Adams, Jerry Hall en vele anderen een enorm spectakel en bijzonder om bij aanwezig te zijn.

Vanaf half september 2010 begint Roger Waters aan een tournee van tientallen shows met aanvang in Toronto, Canada.

 

Jouw Beoordeling: Geen | Gemiddelde: 4 (1 vote)

Ik was ook aanwezig bij het

Ik was ook aanwezig bij het spektakel in Berlijn. Dat was echt een superconcert. 1 keer viel de stroom uit zoals je weet. Maar op een of andere reden is dat op TV totaal niet te zien bij de rapportage.

Voor dat soort dingen moet je er echt bijzijn, bij zo'n concert. Ik ga meteen kijken wanneer er kaarten zijn voor The Wall!!

Groetjes, Bram

Extra concert The Wall

Mocht je nog geen kaarten hebben, dan moet je waarschijnlijk wel opschieten.
Het eerste concert was snel uitverkocht. Op 8 juni geeft Roger Water een extra concert in het Gelredome.

Theme provided by Danetsoft under GPL license from Danang Probo Sayekti