Psychopaten

De zaak Lance Armstrong, de bankencrisis, de bestuurdersmentaliteit in nederland. Deze drie zaken hebben 1 ding gemeen. Dit betreffen medogelozen mensen die een zeer groot egocentrisch gevoel hebben, over lijken gaan en met relatief veel ellende kunnen leven zonder dat ze van hun doel afwijken. Misschien worden ze daarom in hun omgeving op hun gebied wel tijdelijk zeer succesvol genoemd.

Het grote probleem voor de rest van de mensheid is hun eigen geloof in kunnen die vooral andere mensen en hun omgeving op termijn volledig kapot maken. Lance die doping gebruikt omdat hij in zijn zone zat en alles over had om te winnen. De bankdirecteuren die met andermans geld speculeren en in hun zone zijn als dat goed gaat.

Kijk bijvoorbeeld naar Rijkman Groenink van toendertijd ABN AMRO. Die aan het verkopen van deze bank veel te veel geld verdiend heeft en de bank aan de rand van de afgrond heeft gebracht. Maar hij zat in zijn zone en zit nu met al zijn geld in een stinkend grote villa.

En kijk als laatste naar de AFM bestuurder uit Hoensbroek. Deze man is notabene aangesteld om de financiële markten en wandelgang met bonussen en buitensporige transacties te controleren. Hij ging zelf met auto en chauffeur buitensporig declareren en is tegen de lamp gelopen. Hij zal wel in zij zone zijn geweest tijdens het declaren.

Wat bezielt deze mensen om buitensporig veel risico te nemen en zo vaak andere met zich mee te sleuren? Of mbt bestuurs- en bankencrisis een hele groep mensen en middelen buitensporig te gebruiken.

Zal een mens als hij meer dan 500.000 verdiend veranderen? Of is het een soort mens die net zo lang verder gaat in zijn eigen zone, zonder rekening te houden met anderen die bereikt dat hij zoveel geld verdiend?

Ik denk dat we altijd psychopaten om ons heen gehad hebben die op zoek waren naar macht en buitensporig gebruik hebben gemaakt van de beschikbare resources. Of het mensen, energie, geld, grond, emoties, grondstoffen of voedsel is.

Ik noem deze mensen voor de eenvoud psychopaten. Een psychopaat kan zich heel goed verplaatsen in een ander. Hij kan je daarom ook bespelen.Hij voelt echter geen mededogen. Ze weten het meestal niet van zichzelf.
Volgens deze definitie zijn bovenstaande voorbeelden van mensen allemaal psychopaten.

Ik denk dat onze westerse maatschappij vol zit met psychopaten aan de macht en dat dit niet goed is voor onze cultuur, omgeving, leefbaarheid.

De pest is alleen dat psychopaten meedogenloos goed weten waar de macht zit en die met beide handen aanpakken. Bestuurder in onze tijd, grootgrondbezitters in Brazilië, Plantage bezitters in het oude zuiden van Amerika, Politieke bestuurders etc...

Hoe komen we hier van af? Hoe zorgen we ervoor dat hun macht wordt ingedamd? Volg ons op twitter en deel je idee.

De psychopaat aan de ketting zou onze maatschappij veel zelfredzamer, meer betrokken en eerlijker maken. Een psychopaat ligt niet wakker van een beetje machtsmisbruik, die komt in zijn zone. Een gewoon mens wel.

Laten we de wereld teruggeven aan de gewone mensen. Alertheid is geboden. Want in iedere situatie zijn er machthebbers en machtswellustelingen. We moeten een soort test hebben zodat je psychopaten kan ontmaskeren voordat ze enige kwaad doen.

Jouw Beoordeling: Geen | Gemiddelde: 3.9 (12 votes)

Theme provided by Danetsoft under GPL license from Danang Probo Sayekti