Over het IJ Festival, van 1 t/m 11 juli in Amsterdam

Van 1 t/m 11 juli wordt op en rond de NDSM-werf in Amsterdam weer het gezellige Over het IJ Festival gehouden.
Elf dagen lang zijn er meer dan vijfentwintig bijzondere voorstellingen te zien op verschillende, onverwachte en verrassende locaties.
Kort door de bocht is het "Over het IJ festival" de knussere variant van De Parade. Een jaar of 5 geleden nog zeer kleinschalig met weinig voorzieningen voor een hapje en een drankje. De laatste paar jaar wordt dit festival ook gladjes georganiseerd en steeds drukker bezocht, zeker ook door de rosé en prosecco drinkende massa die men ook op De Parade treft, waardoor het karakter langzaam maar zeker verandert.
Echter, het voordeel wat het Over het IJ festival nog altijd behoudt, is de unieke locatie aan de NDSM-werf aan het IJ, o.a. te bereiken met een gratis pontje van het Centraal Station, met een decor van hijskranen, een droogdok, de skyline van Amsterdam. Daarnaast maakt men gebruik van verrassende settings, zoals in het verleden een voorstelling in een duikboot of een door Amsterdam-Noord rijdende bus.

Dit jaar staat o.a. de spectaculaire voorstelling "AKTIEMAN" van De Jongens op het programma, een succesnummer van het Oerol festival 2009 op Terschelling. Stap in bij De Jongens voor een avontuurlijke rit over het Stork terrein vol met vuurwerk en spectaculaire stunts!

 

 

 

 

Jouw Beoordeling: Geen | Gemiddelde: 4.8 (4 votes)

Aktieman en Nacht, mooie voorstellingen

Ben zondag op het Over het IJ-festival geweest en heb de voorstellingen "Aktieman" en "Nacht" bekeken. Twee volledig verschillende voorstellingen, maar beide zeer de moeite waard.
Aktieman is een humoristisch spektakelstuk rondom een gestolen koffer met onbekende inhoud.
"Nacht" is een serieuse voorstelling over een kunstenaarsechtpaar dat tegen hun wil gedwongen wordt ook hun handen vuil te maken in een oorlog.
Deze voorstelling wordt gespeeld op een prachtige locatie bij een boerderij in Zunderdorp. Je wordt er met de bus naar toe gebracht vanaf het festival-terrein bij de NDSM-Werf.

Theme provided by Danetsoft under GPL license from Danang Probo Sayekti