"Osama bin Laden zorgde voor oorlog"

Van de week hoorde ik op een feestje een ouder enthousiast vertellen dat haar kind van 8 jaar op school zo goed het een en ander leert over de ontwikkelingen in de wereld.

Hierbij haalde ze als voorbeeld aan dat de kinderen op school ook les krijgen waarin bijv de moord op Osama bin Laden door Amerika werd behandeld, waarbij werd verteld dat Osama bin Laden een slechte man was die "voor oorlog zorgde".

Tja, ik begrijp dat je een verhaal dat zo complex is, dat bijna geen enkele volwassene (incl ondergetekende) het werkelijk kan doorgronden, niet 1-2-3 uit te leggen is in groep 4 van de basisschool. Echter, of het dan verstandig is om een eenzijdige en simplistisch kijk op de materie voor te schotelen vraag ik me ook zeker af.

Waarom is het nodig om zulke jongeren kinderen lastig te vallen met zulke nare zaken waarbij een hypocrisie een rol speelt die het daglicht eigenlijk niet kan verdragen?

Sommige kinderen kunnen niet slapen door verhalen en films over de Tweede Wereldoorlog en Adolf Hitler en vragen zich af of zulke dingen nu ook nog in ons land kunnen plaatsvinden als ze 's avonds wakker liggen.

Is het nu echt nodig om kinderen die in zo'n mooi paradijs wonen al zo vroeg te besmetten met de krankzinnigheid van hun volwassen medemens?

 

Nog geen beoordelingen

Theme provided by Danetsoft under GPL license from Danang Probo Sayekti