energie

Vrije energie voor iedereen? Is dit te mooi om waar te zijn?

 

Keshe heeft aangekondigd vrije energie aan de wereld te geven.
Deze maand zijn hier bijzondere meetings over geweest. Maar vanaf 2012 is hij hier al met de
keshefoundation.org mee bezig! 


Zie hier de laatste aankondiging van Keshe om landen de mogelijkheid te geven om te reageren:

2015 

https://www.youtube.com/watch?v=b4yN-xqZN6w

 

Jouw Beoordeling: Geen | Gemiddelde: 4 (11 votes)

Benzineprijs naar recordhoogte: nauwelijks protest vs extreem protest

Afgelopen week schoot de benzineprijs wederom naar recordhoogte met een adviesprijs van Euro 1,801.

 

Behalve her en der wat gemor is er in Nederland nauwelijks protest, hoewel de Nederlandse overheid zeer veel mogelijkheden heeft om de benzineprijs te laten dalen, aangezien accijns en btw circa 60% van de totale prijs bepalen.

 

Jouw Beoordeling: Geen | Gemiddelde: 4.5 (10 votes)

Texel in 2020 voor 100% zelfvoorzienend qua energie

De gemeente Texel heeft de doelstelling geformuleerd om in 2020 voor 100% zelfvoorzienend te zijn in haar energiebehoefte (en ook watergebruik).

Texel, TexelEnergie en Capgemini werken gezamenlijk aan een aantal projecten om deze doelstelling te helpen realiseren.

Naast het zelf opwekken van duurzame energie middels bijv zonne-energie, windenergie en mogelijk ook golfenergie is ook het terugdringen van het energieverbruik van belang. Een mogelijk is het verminderen van het verbruik van de openbare verlichting op het eiland. Eén van de opties om dit te bereiken is het doven van de verlichting in de nachtelijke uren op momenten dat er weinig verkeer is.

Lokatie

Texel, zelfvoorzienend qua energie in 2020 Noord Holland
Netherlands
53° 4' 39.5436" N, 4° 48' 54.8604" E
Jouw Beoordeling: Geen | Gemiddelde: 5 (8 votes)

Spaarlampen, niet echt voordelig

Energie besparen is hot en spaarlampen worden veelvuldig gepromoot en de ouderwetse gloeilampen (wettelijk) uitgefaseerd.

Dus circa 1,5 jaar geleden heb ik ook 8 spaarlampen gekocht die 3 a 4 keer zo veel kostten als een gewone gloeilamp, maar veel zuiniger zouden moeten zijn én 8 a 10 jaar zouden moeten meegaan.

Spaarlampen

Jouw Beoordeling: Geen | Gemiddelde: 4.1 (7 votes)

Zonne-energie in Duitsland veel verder dan in Nederland

Afgelopen week was ik in Duitsland en direct valt het weer op hoeveel verder dit land is op het gebied van zonne-energie in vergelijking met Nederland, waar men fors achterloopt.

Door de heldere keuze van de Duitse regering en de daarbij behorende subsidies op zonnepanelen is het aandeel zonne-energie in de totale hoeveelheid energie inmiddels gestegen naar circa 1% en dit aandeel zal blijven oplopen. In Nederland is dit aandeel verwaarloosbaar klein.

Jouw Beoordeling: Geen | Gemiddelde: 3.8 (6 votes)

Electrische auto wint terrein in Amsterdam

Langzaam maar zeker begint de electrische auto een beetje terrein te winnen in Amsterdam. Het aantal oplaadpunten voor electrische voertuigen neemt hard toe. Je ziet regelmatig nieuwe oplaadpunten en af en toe staat daar ook een auto aangekoppeld of geparkeerd. Zou het dan toch gaan lukken om te zorgen dat de electrische auto een redelijk aandeel gaat krijgen in het (stads)vervoer?

 

Lokatie

Amsterdam-Zuid
Netherlands
52° 20' 21.1128" N, 4° 51' 20.4192" E
Jouw Beoordeling: Geen | Gemiddelde: 4.5 (4 votes)

Comments on Fukushima & Tsjernobyl disasters by Dr. Helen Caldicott

Dr. Helen Caldicott is een anti-kernenergie-activiste dus, net als sommige verhalen van groeperingen als Greenpeace, kan haar verhaal best wel een beetje gekleurd zijn, maar zelfs een behoorlijk afgezwakte versie, is nog steeds vrij alarmerend.

 

Jouw Beoordeling: Geen | Gemiddelde: 3 (2 votes)

Zonne-energie, een onuitputtelijke energiebron

Gisteren (ma 19-4-01) stond er een aardig stukje in De Pers in de rubriek Pinokkio. Dit naar aanleiding van de uitspraak van kroonprins Willem-Alexander dat "de aarde in 30 minuten voldoende zonlicht opneemt om de hele wereld een jaar lang van energie te voorzien".

De conclusie van het verhaal is dat deze uitspraak formeel juist is, maar praktisch gezien nogal wat genuanceerder ligt.

Er wordt o.a. berekent dat wanneer men 0,16% van het landoppervlak zou bedekken met zonnepanelen met een rendement van 10% dat dat ruimschoots in de energiebehoefte van de wereld (16TW) zou voorzien.

In de praktijk zal het nog wel even duren voor het zo ver is, maar er ligt dus een enorm potentieel voor de mensheid open.

Jouw Beoordeling: Geen | Gemiddelde: 5 (1 vote)

Positieve energieberichten: olie uit bos- en landbouwafval en stroom uit windmolens onderwater

In de afgelopen maanden waren er weer een aantal positieve berichten t.a.v. nieuwe vormen van milieu-vriendelijke energie-opwekking, waaronder de volgende twee:

 

Jouw Beoordeling: Geen | Gemiddelde: 4.5 (2 votes)

Solar Impulse vliegtuig op zonne-energie 26 uur lang in de lucht

Begin juni heeft de Zwitserse milieupionier Bertrand Piccard laten zien dat het mogelijk is om een vliegtuig op zonne-energie ook de hele nacht te laten vliegen.

De door Piccard ontworpen Solar Impulse HB-SIAis voorzien van 12.000 zonnecellen en weegt slechts 1600 kilogram. Het toestel was woensdag 7 juli opgestegen van het vliegveld in in Payerne in Zwitserland en landde daar 26 uur later weer na vele rondjes boven o.a. het Jura-gebergte te hebben gecirkeld.

De volgende uitdaging voor Piccard is om de Solar Impulse rond de aarde te laten vliegen.

 

Jouw Beoordeling: Geen | Gemiddelde: 4.5 (2 votes)

Theme provided by Danetsoft under GPL license from Danang Probo Sayekti