Omdenken

Ik zit een heerlijke uitzending op radio Noord Holland te kijken. Een mengeling van Tolle en Positief denken.
Een uitzending met Berthold Gunster. Hij is filosoof en omdenker. Hij heeft positief denken als beroep gemaakt en geeft hele leuke voorbeelden.
Zie je handicap als een gave! Blinden kunnen bijvoorbeeld veel beter een knobbeltje van evt. borstkanker voelen dan zienden, doordat zij veel betere voelzintuigen hebben. Een blinde kan een bobbeltje van 3 milimeter voelen, terwijl een arts dit meestal pas kan op 5 centimeter. Dus blinden voegen toe aan de maatschappij. Als je ze maar in hun kracht zet!
Hetzelfde betreft mensen met ADHD. Heb je ooit een cabaratier gezien die GEEN ADHD heeft? Lijkt me ook moeilijk voor te stellen.
Laten we stoppen met heftig benoemen wat mensen niet kunnen, maar ze in hun kracht proberen te zetten. Zo kan een vriendje van mijn zoontje niet goed leren doordat hij steeds moet stilzitten..maar dat kan hij niet. Maar zet hem op een sportveld en hij is helemaal in zijn kracht!!

Jouw Beoordeling: Geen | Gemiddelde: 4 (2 votes)

Waarom heet het omdenken?

Waarom heet het omdenken?

Positief denken

Ja, waarom doen we niet meer met positief denken. Alleen lastig voor dingen als de aswolk en het oliegat. Aswolk kan misschien nog omdat we geen vliegtuigen in de lucht zien. Dat is natuurlijk voor sommige positief.

Aswolk van vulkaan Eyjafjallajökull

De aswolk van de IJslandse vulkaan Eyjafjallajökull is ook even een mooi teken aan de Westerse mens dat de natuur zoveel groter is dan de mens.

Zo maakt opwarming van de aarde voor de aarde zelf ook niet uit. De wereld draait door. Zelfs na bijvoorbeeld de inslag van een enorme komeet. Misschien in een andere baan en andere vorm, maar de wereld draait gewoon door.

Grappig dat het programma "De

Grappig dat het programma "De wereld draait door" helemaal niet gaat over de wereld die door draait. Het programma gaat juist elke keer over een heel klein stukje wat uitgelicht wordt.
Moet het programma niet heten: "De media draait door"?

Theme provided by Danetsoft under GPL license from Danang Probo Sayekti