Noord Europa voor al uw financieringen

 Ik kan het niet laten om even verder te gaan op dit artikel: eurobonds-niet-het-instrument-werkt-al

Gisteren werd bekend (zie de volkskrant) dat Spanje meer dan 300 Miljard Euro. U leest het goed 300 Miljard Euro ondergebracht heeft bij de Europese Centrale Bank (ECB).

Doordat de regels voor onderpanden voor leningen bij de ECB zwaar versoepeld zijn betekent dit dus feitelijk dat de ECB het risico van deze lening van 300 Miljard overneemt van Spanje.
Het is zoals in het vorige artikel uitgelegd namelijk zo dat nu ook rare hypothecaire constructies of verzekerings constructies als onderpand geaccepteerd worden als onderpand.

Reken even mee... 300 Miljard ECB leningen, 100 Miljard Noodfonds geld. Dus Spanje heeft eigenlijk 400 Miljard euro lening gekregen van Noord Europa.

Want net zoals bij het Noodfonds Noord Europa voor Zuid Europa betaald, geldt dit ook voor het ECB!
Bij het ECB hebben de zuid europese landen ook nog de meerderheid, dus rara wie hebben bepaald dat onderpanden voor leningen versoepeld mogen worden? Juist ja de Zuid europese landen!

Ik begrijp niet veel van de nieuwsverspreiding over economische zaken. Alle berichtgeving is niet eerlijk.

Het is gewoon zo dat de noord europese landen extreem veel geld gaan betalen voor de zuid europese landen Portugal, Italie, Griekenland en Spanje (PIGS). O ja..de Oost europese landen kunnen ook de buidel trekken..

Ik hoop dat de solidariteit blijft tussen noord en zuid europa, maar laten we nu eerlijk zijn in de berichtgeving. Zuid europa gaat Noord europa meer dan 1000 Miljard euro kosten met leningen die Spanje, Italie, Griekenland en Portugal nooit terug kunnen betalen.

Nog geen beoordelingen

Theme provided by Danetsoft under GPL license from Danang Probo Sayekti