Ivo Opstelten wil "drugskind" aan de schandpaal nagelen.

Minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten wil de namen van blowende jongeren bekend maken bij medescholieren, leraren en ouders en daarmee deze leerlingen keihard aanpakken en aan de schandpaal nagelen.
Typisch weer zo'n gevalletje waarbij je weer weer gaat twijfelen aan het verstand en de maatschappelijke betrokkenheid van de oude, grijze heren in Den Haag (voor zover je daar nog enig vertrouwen in had).

1) is een af en toe een blowtje helemaal niet zo erg, zeker niet in vergelijking tot de grote hoeveelheden alcohol die Nederlandse volwassen wekelijks en lachend tot zich nemen.

2) zal zo'n maatregel eerder averechts werken: voor veel jongeren zal het alleen maar stoer zijn om bekend te staan als blowende leerling en zal het weinig afschrikkend effect hebben en bij sommige zelfs een aantrekkende werking hebben.

 

Ivo Opstelten wordt eind januari 67 jaar. Hoogste tijd om met pensioen te gaan en de politiek over te laten aan een jongere generatie die wat dichter bij de maatschappij staat.

Nog geen beoordelingen

Theme provided by Danetsoft under GPL license from Danang Probo Sayekti