GROUPON, populair, maar lang niet altijd echt goedkoop

Het gaat Groupon voor de wind. Steeds meer mensen maken gebruik van deze coupon-website waarop je "goedkope" couponnen voor de aanschaf van producten, sauna-bezoekjes, hotelovernachtingen en diners kunt aanschaffen.

Zo verkocht het bedrijf in de dagen rondom "Black Friday" (de dag na Thanksgiving waarop de Amerikanen met hun kerstinkopen beginnen) maar liefst 650.000 coupons en de beurskoers is de laatste dagen fors gestegen.

 

Ik vind Groupon een heel slim concept, maar ook deels nepperij: de aanbiedingen zijn nl meestal lang niet zo voordelig als de website doet geloven en soms kun je de mega-aanbiedingen elders gewoon nog goedkoper krijgen.

---

---

 

Een voorbeeld van donderdag 1 december 2011.

 

Groupon komt met een aanbieding van een melkopschuimer (om bijv makkelijk cappuccino te kunnen maken) van Euro 79,95 voor Euro 39,96 + Euro 10,- verzendkosten:

 

Groupon melkopschuimer

 

 

 

 

 

 

 

 

(Nb klik op de afbeelding voor een uitvergroting.)

 

Hetzelfde apparaat is bij factoryprices.nl voor slechts Euro 43,25 + 5,95 verzendkosten te krijgen

 

Goedkoper

 

 

 

 

 

 

En net over de grens in Duitsland kost deze melkopschuimer bij Innova24.biz slechts Euro 31,18

 

Aanbieding melkopschuimer

 

Het verdient dus aanbeveling om de aanbiedingen even goed te checken of ze echt wel zo goedkoop zijn en niet blind af te gaan om de soms misleidende van voor aanbieding van Groupon.

 

Ook bij de dinercoupons is het werkelijk voordeel lang niet het genoemde voordeel. De menuprijs is meestal de optelsom van de 3 of 4 duurste varianten binnen de keuzemogelijkheden van het menu voor "Grouponners" en vaak zijn deze gangen nog onrealistisch hoog geprijsd, zodat het daadwerkelijk gerealiseerde voordeel eerder bij 10 a 20% ligt in plaats van het door Groupon gecommuniceerde 40 tot 60%.

Deze ervaring zie je ook vaak terug bij restaurant-beoordelingen op Iens.nl

 

Nog een voorbeeld

Zie: http://www.groupon.nl/deals/amsterdam/overnachten-grand-hotel-casselberg... (2 december 2012)

Luxe overnachten in Grand Hotel Casselbergh in Brugge, inclusief wellness met hammam, sauna en fitness (vanaf € 118), waarbij vermeldt wordt dat de korting  52% is.

Wanneer je op booking.com kijkt, zie je dezelfde aanbieding (excl één glas cava (kost nagenoeg niets) voor Euro 130,- : Twaalf euro op Euro 130,- is slechts 9,2% voordeel.

 

 

Overnachtingshotels : tientallen praktisch gelegen hotels voor onderweg naar/van uw reisbestemming

 

 

Jouw Beoordeling: Geen | Gemiddelde: 5 (2 votes)

Businessmodel Groupon is kapot / Oprichter Groupon vertrekt

Woedende aandeelhouders krijgen hun zin: topman en oprichter Andrew Mason stapt op bij Groupon. Dat maakte de uitbater van kortingensites gisteravond bekend zonder de reden van zijn vertrek te vermelden. Maar die reden laat zich raden: het businessmodel van Groupon was zo lek als een mandje. Het vertrek van Mason komt een dag nadat het bedrijf bloedrode cijfers bekend moest maken, ditmaal over het laatste kwartaal van 2012. De aanbieder van digitale coupons voor groepskortingen groeit voornamelijk nog door zelf producten te verkopen (niet de oorspronkelijke opzet) en buiten de VS is de muziek er al helemaal uit.

 

zie http://www.sprout.nl/382/68885/nieuwsupdate/groupon-oprichter-verlaat-zi...

Groupon vaak nepperij

Heel herkenbaar ! Onlangs bijv nog een zogenaamd 6 gangendiner bij restaurant in Amsterdam gehad via Groupon. Waarde zou Euro 160,- moeten zijn, waarop iets van 60% korting werd gegeven.

In werkelijkheid bleken we 6 hoofdgerechten ad Euro 13,50 a Euro 15,- te krijgen = Euro 85,- wat slechts iets meer was dan de aanschafprijs van de Groupon.

Heb Groupon nu een paar keer geprobeerd, maar ben er nu echt helemaal klaar mee. Wat een misleiding voor zowel klant als ondernemer !

Groupon zeker niet altijd goedkoop

Bovenstaande is ook mijn ervaring. De aanbiedingen zijn lang niet altijd zo goedkoop als voorgewend. Verder is het irritant (en heel slim van Groupon) dat mensen met zulke (soms nep) aanbiedingen worden overgehaald om dingen te kopen die ze anders helemaal niet zouden kopen.

Theme provided by Danetsoft under GPL license from Danang Probo Sayekti