Graaien, graaien en nog eens graaien

 Vorige week zondag ben ik naar het toneelstuk over de Bouwfonds fraude geweest. Dat accentueerde nog eens de volgende stelling. Geld is verslavend.

Deze week stonden er weer een paar artikelen in de kranten die dit weer eens negatief onderstreepte.
De rector van de Universiteit van Leiden gaat een jaartje voor zijn pensioen met Sabbatical. Dit jaar niet werkend voor de Universiteit wordt meneer gewoon doorbetaald. Dit betekent 210.000 euro overheidsgeld naar de rector. De reden die de raad van Toezicht gaf voor het doorbetalen:" Ach meneer heeft 17 jaar onafgebroken gewerkt voor de Universiteit, dus hij heeft er wel recht op.  Hallo....210.000 euro zomaar omdat meneer met sabbatical gaat 1 jaar voor zijn pensioen!

Allereerst gaat ie dus op zijn 65ste met pensioen. Hiervan kunnen wij jongeren van dromen! Daarnaast gaat meneer 1 jaar van te voren met sabbatical. Echt belachelijke timing omdat hij na zijn 65ste alle tijd van de wereld heeft en dan moeten moeten wij dat nog betalen ook. En dit is dus gewoon goedgekeurd door de Raad van Toezicht met Nout Wellink in zijn gelederen. Wat een smerige graaipraktijk!

Een ander stukje ging over de ex-bestuurders van Inholland die miljoenen gegraaid hebben. Helaas ziet daar ook de Hogeschool Inholland geen mogelijkheid om geld terug te vorderen. Een bestuurder schijnt 2000 euro teruggestort te hebben. Hallo..2000 euro terwijl er miljoenen gegraaid zijn, auto's op kosten van de school aangeschaft vele malen duurder dan leasecontracten toestaan, allerlei vriendjes aan verdiend hebben. Wat een tweede smerige graaipraktijk!

Met dit soort recente voorbeelden zie je dat bestuurders best vaak smerige graaiers zijn die pakken wat ze pakken kunnen en geen enkele solidariteit of morele gevoelens hebben. 

Jouw Beoordeling: Geen | Gemiddelde: 4.8 (8 votes)

Schandalig

Schandalig zo'n bedrag om niets. Zou even lekker worden als iedereen 2 ton krijgt na 17 jaar werken.

Theme provided by Danetsoft under GPL license from Danang Probo Sayekti