Geen Banksalaris regulatie, ze zijn gek

 De topmannen van banken in de wereld hebben enorm veel geld verdiend de laatste jaren.

We hebben het dan niet eens over miljoenen, maar soms over miljarden euro's!

De banken zijn de grootste veroorzaken van de crisis waar we in zitten. Mismanagement en risico's die banken genomen hebben zijn buitensporig en bijna crimineel.

Bankdirecteuren en managers hebben bakken met geld verdiend aan producten verkopen waarvan ze wisten dat die op de lange termijn problemen zouden geven.

Banken zijn geldbewaarders, maar de laatste jaren zijn het geldverslinders geworden. mede doordat bankdirecteuren geld verdienden door producten op de markt te brengen die hun voordeel gaven, maar hun klanten niet.

Dit alles weten we nu door allerlei bekentenissen, rapporten die naar buiten zijn gekomen, films die hierover gemaakt zijn en we zijn nog steeds overtuigd dat bankdirecteuren gewoon mogen verdienen alsof banken een business zijn. Zie wat de directeur van de ABN AMRO bank heeft verdiend aan de overname door Fortis bijvoorbeeld en wat er geworden is van de bank daarna!

Zijn we nu knettergek aan het worden met zijn allen. De marktwerking in de financiele wereld is een enorm risico gebleken en duwt de hele wereldeconomie in de afgrond.
En nog gaan we niet ingrijpen in de salarissen en vinden we dat bankdirecteuren gewoon mogen verdienen aan hun producten.

Een overheidsdirecteur mag de balkenende-norm verdienen en een bankdirecteur het 10-voudige!

Ik vind dat banken misschien wel genationaliseerd moeten worden. De bankdirecteuren internationaal hebben bewezen hun vak onvoldoende uit te kunnen oefenen en dienen aan banden gelegd te worden.

Reguleren die bankdirecteursalarissen en wel snel, voorda ze weer een of andere uitweg vinden om nogmaals godsgruwelijk veel geld te verdienen.

Banken zijn geldmachines geworden en bankdirecteuren geldwolven. Pas als dat wijzigd komt het vertrouwen weer terug. Dit zal top-down moeten gebeuren.

Welk land is de eerste, Nederland?

 

Nog geen beoordelingen

Theme provided by Danetsoft under GPL license from Danang Probo Sayekti