Drinkwater-rekening van Waternet

Vandaag een afrekening van Waternet ontvangen. Op de envelop staat nog eens duidelijk dat het de "drinkwaterrekening" betreft en op de rekening zelf wordt uitdrukkelijk gesteld: "deze rekening is alleen voor drinkwater".

 

Het gaat om maar liefst 140.000 liter water, oftewel circa 470 liter per dag dat we thuis waren. Ik geloof niet dat we zoveel water hebben gedronken. Waarschijnlijk hebben we niet meer dan 20 liter per dag gebruikt om te drinken, tandpoetsen en te koken en misschien nog een beetje voor de afwas.

 

Circa 90 a 95% van het water wat we dus gebruiken voor m.n. douche, bad en toilet zou best van aanzienlijk minder goede kwaliteit kunnen zijn dan de ongelooflijke goede waterkwaliteit die niet onder schijnt te doen voor bronwater.

 

Wanneer gaat hier nu eens iets aan gebeuren? Aziatische vrienden verklaarden de Nederlanders voor gek toen ze tijdens hun bezoek zagen dat wij ons toilet doorspoelen met drinkwater en in de Hoorn van Afrika zouden ze misschien wel een moord plegen voor een paar liter drinkwater.

 

 

Jouw Beoordeling: Geen | Gemiddelde: 4 (1 vote)

Theme provided by Danetsoft under GPL license from Danang Probo Sayekti