Doorbraak trends

 Er zijn 3 trends die denk ik interessante ontwikkelingen creeren de komende tijd:

1) Drones. Middels drones worden Talibanstrijders uitgeschakeld, maar ook brandhaarden gedetecteerd en andere civiele diensten gecreerd. De laatste tijd komen er ook Drones op de markt voor particulieren.  Naast dat de overheid je bijna stilzwijgend via drones in de gaten kan houden, kan je buurman het nu ook!
Paparatzi met Drones lijken me niet ver weg.

2) 3D-Printing. 3-D printing kan echt de hele distributie en maakindustrie veranderen. Als je koffieset apparaat stuk is koop je geen nieuwe, maar print je het onderdeel uit. Dus dit is goed voor het miieu (oude koffieset apparaat wordt niet weggegooid) maar heeft ook andere verstrekkende gevolgen. Misschien print je straks alles wel uit en worden design belangijker dan de huidige producten? Waarom vrachtwagens laten rondrijden met van alles als je het om de hoek kan uitprinten. Er worden zelfs al huizen geprint!

3) Google glass en andere wearable media. Google glass gaat privacy volledig wegblazen. Je komt straks iemand tegen en dan zie je zijn linkedin profiel, zijn facebook volgers, waar hij van houdt, wat hij geschreven heeft, kortom hoe hij sociaal bekend staat. Zijn "merk". Mensen die denken ik doe er niet aan mee, missen de boot, daar staat niets bij als via gezichtsherkenning Google Glass gezien heeft wie de persoon is. Net als nu in social media tijdperk wordt van alles gedeeld, maar door Google Glass krijgt het een hele andere waarde.
De werkelijkheid zoals je hem ervaart wordt echt veranderd. Nu is Google Glass nog een klein schermpje bovenin de bril. Maar je kunt er vanuit gaan dat er volledige schermbrillen komen waarbij je middels een soort layer interface de werkelijkheid kan verrijken met de virtuele werkelijkheid. 

Deze trends gaan doorbraken creeren in businessmodellen, belevingservaringen, milieuwetten, privacy etcetera!
 

Jouw Beoordeling: Geen | Gemiddelde: 3.9 (11 votes)

Grappig, net na het

Grappig, net na het publiceren van deze doorbraaktrends ontstaan er allerlei persberichten hierover.
Over Drones dat kamerleden de wet hieraan aangepast willen hebben.
Over 3d-printing dat het mogelijk is een pistool te printen
Over Google glas dat er speciale varianten komen voor brillen met sterkte.

Interessant!

Theme provided by Danetsoft under GPL license from Danang Probo Sayekti