CDA vs PVV

Ha, na vele dramatische weken scoort het CDA toch weer een paar puntjes door de PVV af en toe te kijk te zetten met de benoeming van Gerd Leers *) (die eerdere forse kritiek had op de PVV) en staatssecretaris Marlies Veldhuijzen Van Zanten-Hyllner die een dubbel paspoort heeft.
Juist het feit dat haar tweede paspoort een Zweeds paspoort betreft, maakt deze actie van CDA/VVD extra leuk aangezien de PVV eerder had aangegeven dat ze niet alleen moeite had met de dubbele paspoorten van Albayrak en Aboutaleb, maar dat ook zou hebben met die van een blonde Zweed(se) in de politiek.
Nu kan de PVV niet anders dan haar standpunt herhalen om vervolgens bakzeil te halen en stilletjes af te druipen. De PVV zal namelijk nooit een meerderheid voor haar motie (dat Veldhuijzen Van Zanten haar Zweedse paspoort moet opgeven) én het issue zal niet belangrijk genoeg zijn om de gedoogsteun nu al op te zeggen.

 

Dus de PVV die een dag na installatie van de ministers al had gewaarschuwd het kabinet nauwlettend te gaan monitoren, gaat direct haar eerste verliespunt incasseren, waarmee zal blijken dat de PVV de touwtjes minder goed in handen heeft dat ze had gehoopt en ondergetekende had verwacht (maar niet gehoopt).

 

Wel vraag ik me af hoe de PVV het spel gaat spelen. Het zal me niets verbazen dat ze de gedoogsteun gaan intrekken wanneer ze er in de peilingen heel goed voor staan én ze op zo'n moment een goede kans krijgen om de boel te laten klappen.
Hopelijk heeft Rutte tegen die tijd een goed "plan B" voorbereid.

 

 

*) Overigens ook weer dubieus gezien zijn vreemde vertrek als burgemeester van Maastricht, maar ook met de schijn van belangenverstrengeling heeft de PVV kennelijk geen moeite.

 

 

Nog geen beoordelingen

Theme provided by Danetsoft under GPL license from Danang Probo Sayekti