Blog van marianne

Blote jurkjes mogen niet

32 vrouwen in luchtige oranje jurkjes worden uit een voetbalstadion verwijderd en naar het politiebureau afgevoerd, waar zij urenlang worden vastgehouden en verhoord. Tot vorige week dacht u onmiddellijk bij dit bericht: afkomstig uit een streng gelovig land. Inmiddels weet u beter. Ook de mannen uit het vrije westen, het kapitalisme, onderwerpen vrouwen aan dit regiem.
Tijdens het wereldkampioenschap voetbal in Zuid-Afrika, een wedstrijd bijgewoond door ruim 83000 mensen en miljoenen tvkijkers over de hele wereld worden deze vrouwen hardhandig uit het stadion verwijderd. Om hun kleding. De reden is in dit geval geen religie, maar geld, macht en kapitalisme.
Waar is het verschil met het regiem in de orthodoxe moslimlanden? Snapt u het nog?

Nog geen beoordelingen

Verbijsterd

Ik ben verbijsterd over de uitslag van de tweede kamer verkiezingen.
Bijna 25 procent heeft niet gestemd. Is weggebleven uit onvrede of onverschilligheid. Dat laatste is bijna onmogelijk want alle media hebben ons wekenlang gebombardeerd met verkiezingsinformatie, dat kan niemand ontgaan zijn. Mensen zijn bewust weggebleven. Wat is de reden daarvan? Een grote groep cynisme; 'het wordt toch nooit wat, ‘ze’ beslissen toch wel voor ons'. Dit is de epdidemie van onze samenleving. Protest niet stemmers. Het ongeloof in de democratie is tot een hoogtepunt gestegen.

Nog geen beoordelingen

Nationale buitenspeeldag

Morgen is het nationale buitenspeeldag. Roept iets bij mij op, deze term. Heeft iets kunstmatigs. Bedacht door grote mensen. Uit de randstad, dat is een ding wat zeker is. Nickelodeon doet er ook aan mee en gaat op zwart van twee tot vijf morgenmiddag. De bedenkers van dit project, hebben die zelf kinderen? Zijn zij wel eens wezen kijken, in een willekeurig Nederlands dorp in juni op woensdagmiddag? Zaten de kinderen daar toen voor Nickelodeon? Antwoorden graag, gestaafd met cijfers. Ik, inwoner van zo’n dorp, zie ze namelijk niet, die tv kijkers. Wat ik wel zie en hoor op een veldje achter mijn huis is clubjes kinderen die bezig zijn met rennen, spelen, hangen, vechten, gillen, lachen, sporten, klimmen. Steeds weer een nieuw spel.

Jouw Beoordeling: Geen | Gemiddelde: 4.5 (2 votes)

'Politiek leider die hele bevolkingsgroepen wegzet' aan de verkeerde kant

Het was een groot theater, het lijsttrekkersdebat gisterenavond in Carre. De spelers hadden hun rollen voorbereid en stonden tegenelkaar opgesteld. Maar Geert Wilders stond verkeerd. 'Politiek leider die hele bevolkingsgroepen wegzet' is links, bleek gaandeweg de avond in Carre. Hij had aan de overkant moeten staan, tussen gelijkgezinden als Sp en Groen Links.

Nog geen beoordelingen

De koopkracht daalt: hoera!

Eindelijk is het zover. Er is geen partij meer die in zijn verkiezingsprogramma een begroting heeft kunnen opstellen waarbij de koopkracht blijft stijgen. Hoera. De stagnatie in het kopen en consumeren is broodnodig voor onze aarde. Stop de productie, stop de verspilling. Hergebruik al uw spullen. Verlaat de mode, trek aan wat u heeft en draag het af. We hebben genoeg met zijn allen. Het worden spannende tijden. Fabrieken zullen sluiten, boeren gaan drastisch inkrimpen, minder dieren in de bio-industrie. Want we gaan ook anders eten. Economen, wat gaat er gebeuren, nu eindelijk de contradictio in terminis in praktijk wordt gebracht. Om te groeien moeten we blijven consumeren zeggen jullie, maar om te blijven leven zal de koopkracht af moeten nemen.

Jouw Beoordeling: Geen | Gemiddelde: 4 (1 vote)

Beroemd van TV: hoe lang nog?

De mens zoekt erkenning, dat hoort bij ons soort. Wij willen iets betekenen. Op de beeldbuis bereik je vaak een miljoenenpubliek, dat geeft aan velen een kick.
‘O die is van tv’, roepen kinderen vol bewondering als ze op straat een bekende Nederlander tegen komen. Maar alles verliest op een gegeven moment zijn status, en wordt door nieuwe ontwikkelingen ingehaald. Kunnen wij de val van de televisie voorspellen? De praatjes met de gewone mens in de talloze programma’s, de quizzen, de talentshows, hebben zij inmiddels hun langste tijd niet gehad?

Hoe lang gaan wij nog meemaken, dat het een eer is om op televisie te komen?

Hoe lang blijft televisie nog macht hebben?

Hoe lang willen mensen nog op televisie?

Nog geen beoordelingen

Cricket is de ultieme integratie

Cricket is een geweldige sport. The King of sports noemen ze het niet voor niets in Engeland, waar het heel de populair is. Cricket heeft zich verspreid over de Britse kolonies, in India, Pakistan, Nepal, Zuid-Afrika, Australie en Nieuw Zeeland is het een grote volkssport. Idioot eigenlijk dat het nog steeds niet op Olympische spelen mee doet. Maar dat is een ander verhaal. Vandaag gaat het over Cricket in Nederland. Dat wordt vooral gespeeld in de gebieden Amsterdam-zuid, Bloemendaal, Wassenaar, Den Haag en bepaalde delen van Rotterdam. Vul maar in wat voor leden deze clubs hebben: blank, hoog opgeleid, goede banen, type oud geld. Kort door de bocht gezegd: kakkineus. Totdat nu zo’n 20 jaar geleden opeens de aanwas uit de allochtone bevolking op gang kwam.

Nog geen beoordelingen

Journalisten

Eindelijk is het zover. Journalisten vallen uit de heilige huisjes.

Nog geen beoordelingen

Theme provided by Danetsoft under GPL license from Danang Probo Sayekti