Biodiversiteitsakkoord, maar wat zijn de gevolgen

Hoera! Er is een biodiversiteitsakkoord gesloten in Japan!

Dit is heel belangrijk voor de wereld, veel soorten dieren en planten worden namelijk met uitsterven bedreigt. En nog erger, we weten eigenlijk niet welke dieren en planten uitsterven zonder dat we met ze kennis gemaakt hebben.

Je zou kunnen zeggen wat niet weet wat niet deert, maar ja als die dieren of planten nu net het medicijn tegen een bepaalde ziekte bevatten...hoe zonde is het dan toch.

Er komen ook steeds meer artikelen over de "waarde" van dieren en planten. Bijen bijvoorbeeld zijn geschat op een waarde van meer dan 300 miljard euro. Bijen zijn heel belangrijk bij de bestuiving van bomen en planten. In Amerika zijn er al bedrijven die met hun vrachtwagens rondrijden door heel Amerika met hun bijenvolken om op contractbasis bijvoorbeeld amandelbomen te bestuiven. Dit is dus een bedrijfsactiviteit waarvoor betaald wordt. Dit komt door de schaarste van bijen. Als we de natuur gewoon zijn gang hadden laten gaan, dan waren deze bedrijven helemaal niet nodig! Kortom goed zijn voor de natuur zal op termijn heel veel geld besparen.

Eigenlijk snijdt het mes dus aan 2 kanten. Het is beter voor de aarde om dieren in stand te houden, en het is goedkoper voor de mens. Er is gewoon geen goedkopere manier dan de manier van moeder aarde. Helaas is het met al dit soort dingen dat de ene mens profiteert, terwijl de andere mens dan iets moet laten. Daarom is dit biodiversiteitsverdrag zo belangrijk.

Laten wij in de ontwikkelde wereld meer laten, zodat de mensen in ontwikkelingslanden (waar de biodiversiteit van dieren en planten het hoogst is) profiteren.

Ja ja..er is natuurlijk nog heel veel aan te merken op dit verdrag, maar het begin is er! Nu doorzetten naar de klimaattop in Rio!

Nog geen beoordelingen

Theme provided by Danetsoft under GPL license from Danang Probo Sayekti