Bij de UCI moet schoon schip gemaakt worden

UCI-voorzitter Pat McQuaid heeft vandaag wel een hele grote mond. De internationale wielerunie maakte bekend dat zij het eens is met de beslissing van USADA om wielrenner Lance Armstrong levenslang te schorsen en hem zijn zeven zeges in de Ronde van Frankrijk, behaald tussen 1999 en 2005, af te nemen.

UCI-voorzitter Pat McQuaid zei onder meer dat Lance Armstrong geen toekomst heeft in het wielrennen en dat hij het verdient om te worden vergeten. Grote woorden voor een organisatie die meer dan 13 jaar lang zelf niet heeft kunnen aantonen dat Armstrong doping heeft gebruikt, door fraude en omkoping of door hopeloos falen. Ook nu heeft USADA slechts indirect bewijs geleverd.

De UCI staat daarmee hopeloos in zijn hemd en zal zelf conclusies moeten trekken en ik denk dat de woorden van Pat McQuaid ook op hemzelf slaan. De UCI had Lance Armstrong gezien zijn opmerkelijke prestaties veel beter moeten monitoren.

Aangezien dat niet gelukt is, ben ik van mening dat de zaak al lang en breed verjaard is en men niet naar het verleden moet kijken, maar naar de toekomst. Hoe zorg je dat het wielrennen weer echt eerlijk wordt? Lance Armstrong heeft aangetoond dat de controles van de UCI lachwekkend zijn.

 

Jouw Beoordeling: Geen | Gemiddelde: 4.6 (9 votes)

Theme provided by Danetsoft under GPL license from Danang Probo Sayekti