Auto huren in Spanje, Italië, Portugal , extra's als kinderstoeltje

De laatste jaren kun je via internet de prijzen van autoverhuur vrij goed vergelijken en soms hele scherpe aanbiedingen vinden.

Echter, bij de aanbiedingen van bijv autoeurope, eautohuur, sunnycars etc zitten soms nog "leuke" addertjes onder het gras, waarbij ze bovenop de aanbiedingen op o.a. de volgende wijzen proberen extra te verdienen:

- hoge bedragen voor het toestaan van een extra bestuurder

- hoge bedragen voor de afkoop van het eigen risico en/of voor risico banden of glasschade

- de auto met volle tank krijgen (tegen hoge literprijs) en leeg moeten retourneren, althans niets krijgen voor wat er in de tank zit.

- absurde bedragen voor extra diensten als navigatie en kinderstoeltjes.

 

Zo kan bijvoorbeeld het bedrag voor het afnemen van een kinderstoeltje soms oplopen tot Euro 100,- a Euro 130,- voor enkele weken autohuur, iets waar je soms pas bij aankomst achterkomt en dan heb je niet zoveel keuze meer. Vaak krijg je dan ook nog één of ander goedkope en ranzige kinderstoel.

Echter, in landen als Spanje, Portugal, Frankrijk en Italië hebben je voor dat probleem van een kinderstoeltje een goedkoop alternatief:

 

Rij gewoon naar de dichtsbijzijnde Intermarche of andere hypermarche en koop daar voor een paar tientjes een gloednieuw en licht kinderzitje, die lekker schoon is en voor een paar weken prima volstaat. Met een beetje geluk kun je hem daarna ook nog meer terugnemen en kun je hem een andere keer weer gebruiken of iemand anders blij mee maken.

 

Hetzelfde geldt overige voor campingbedjes waar sommige hotels achterlijke bedragen voor rekenen. Zo hoog, dat je er makkelijk zelf een kan kopen bij bijvoorbeeld de Jumbo.

 

Vakantiehuizen São Martinho do Porto / Vakantiepark Algarve

 

Jouw Beoordeling: Geen | Gemiddelde: 4.5 (2 votes)

Autokinderzitje in Spanje

Goede tip! Onlangs tijdens onze trip naar Andalusië in de omgeving van Malaga een autokinderzitje gekocht voor een paar tientjes. Op de terugweg kon ie kosteloos mee met Transavia.
Een prima alternatief voor zo'n duur en smoezelig huurstoelje.

Marike

Theme provided by Danetsoft under GPL license from Danang Probo Sayekti