Authentieke vakantiewoning in de Sierra Nevada

Onlangs zijn we een weekje in de Alpajurras geweest. Een bergachtig gebied aan de zuidkant van de Sierra Nevada in de provincie Granada (Andalusië) in Zuid-Spanje.
Hier verbleven we in Casa de la Luz, een authentieke en sfeervolle vakantiewoning gelegen op een mooie plek aan de rand van het gezellige dorpje Bubión met uitzicht over zowel de besneeuwde bergen van de Sierra Nevada als de Middellandse Zee en zelf Marokko (beide bij helder weer). De eveneens prachtige bergdorpjes Capileira en Pampaneira liggen op loopafstand en in de omgeving vindt men diverse mooie dorpjes als Soportújar, Pitres en Trevélez (één van de hoogstgelegen plaatsen in Spanje). Daarnaast biedt de omgeving uitstekende wandelmogelijkheden, waaronder trektochten naar de toppen van de Veleta en/of Mulhacén, de hoogste piek van het Iberisch schiereiland.
Uitstapjes naar bijv. de kust en de mooie stad Granada zijn ook zeer goed te doen vanuit Bubión en zelfs een dagje skiën in de Sierra Nevada (ruim 1,5 uur rijden) behoort tot de mogelijkheden.
Op het ruime terras van Casa de la Luz kun je heerlijk van de zon en het uitzicht genieten, wat zeer aangenaam is na bijvoorbeeld een dagje flink gewandeld te hebben.
Het huis is van het Spaans/Nederland Manuel & Janny (Manual spreekt ook Nederlands) zijn zeer vriendelijk, en behulpzaam.

 

Meer info

 

Lokatie

Bubión, Granada
Spain
36° 57' 1.6848" N, 3° 21' 21.5064" W
Jouw Beoordeling: Geen | Gemiddelde: 4.7 (7 votes)
Javascript is required to view this map.

Theme provided by Danetsoft under GPL license from Danang Probo Sayekti