Oktober 2013

Zwarte Piet, Gouden Piet, Groene Piet, laat kinderen zelf beslissen

Onzin
De hele discussie rondom Zwarte Piet en de vermeende slavernij en discriminatie die aan het fenomeen ten grondslag zouden liggen vind ik volstrekte onzin. Als je meer over de historie van Zwarte Piet leest, kom je nergens tegen dat hij is bedacht als een slaaf van Sinterklaas of vanwege andere racistische motieven. Je stuit eerder op het tegenovergestelde, dat de Goedheilig Man de Zwarte Piet beschermde tegen slavernij of deze had vrijgekocht. Maar ook dat laatste is slechts een interpretatie van het verhaal, net als de behoorlijke zwakke redenatie dat Zwarte Piet zwart zou zijn van het roet van de schoorsteen. Maar het is maar een verhaal, een sprookje, niets meer, niets minder.

Jouw Beoordeling: Geen | Gemiddelde: 4.3 (9 votes)

Hoe controleer je of een ei nog houdbaar is? Het Antwoord!

Er is de laatste jaren steeds meer aandacht voor het voorkomen van voedselverspilling. Consumenten wordt aangeraden om de tenminste houdbaar tot (THT) datum niet als laatste gebruiksdatum te hanteren, maar zelf te kijken, ruiken en/of proeven of voedsel nog gegeten kan worden of niet.

 

Houdbaarheid eieren testenMaar hoe weet je nu of een ei nog houdbaar is of niet? Moet je eerst een ei koken en daarna proeven of het wel kan?

 

Nee, voor eieren is er een vrij simpele methode om te controleren of een ei nog goed is of niet.

 

Jouw Beoordeling: Geen | Gemiddelde: 4.3 (12 votes)

Theme provided by Danetsoft under GPL license from Danang Probo Sayekti