September 2012

De wereld draait door; de grootste webshop van Nederland!

Ben ik nu de enige die dit ziet..

De wereld draait door lijkt een informatie-programma op prime time met interessante onderwerpen, maar steeds vaker is het een podium voor allerlei bekende nederlanders of aspirant bekende nederlanders.

Er wordt een CD-tje gepresenteerd, een bekende nederlander komt zijn boek presenteren, of een schrijver van een boek komt met een bekende nederlander zijn boek preseteren.

Of natuurlijk een website, goede doel, of anderszinds social media event.

Sommige bekende nederlanders komen alleen over een specifiek onderwerp praten als er ook voldoende aandacht is voor hun nieuw geschreven boek..zie bijvoorbeeld de berichtgeving over Peter R. de Vries op allerlei blogs hierover.

Jouw Beoordeling: Geen | Gemiddelde: 4.5 (2 votes)

Formatie VVD/PvdA, hoe lang zal het duren?

Ik ben benieuwd hoe lang het zal duren voor er een kabinet van VVD en PvdA is gevormd.

 

In het voorjaar konden de vijf partijen VVD, CDA, D66, GroenLinks en de ChristenUnie binnen een paar dagen tot een akkoord komen.

 

Aangezien de VVD mede-opsteller en belangrijkste partij bij dat vijfpartijenakkoord (ook wel voorjaarsakkoord of Kunduz-akkoord genoemd) was en nu we nu maar met twee partijen te maken hebben, zou een nieuw regeerakkoord toch binnen enkele weken op tafel moeten kunnen liggen.

 

Maar ik vrees dat Rutte en Samsom alleen al als gebaar naar hun eigen achterban de schijn van moeizame onderhandelingen moeten ophouden en dat het nog vele weken kan duren voor dat het definitieve regeerakkoord klaar is.

Jouw Beoordeling: Geen | Gemiddelde: 3.9 (10 votes)

Zetels 50+ partij leiden tot leeftijdsdiscriminatie

Henk Krol met zijn 2 zetels voor de 50+ partij gaan de 50+ ers meer schade brengen dan plezier is mijn voorspelling.

Henk Krol zit maar te zeuren dat de pensioenen niet verlaagd moeten worden, en dat de pensioenfondsen barstens vol zitten met geld en dat dat maar uitgekeerd moet worden aan de ouderen.

Henk vergeet een ding, en dat is dat de huidige ouderen het meestal prima voor elkaar hebben. Ze hebben een eindpensioen, terwijl iedereen onder de 50+ een middenpensioen heeft, ze hebben meestal een eigen woning met overwaarde. De meeste ouderen om mij heen zijn nog erg energiek en hebben alle tijd van de wereld en geld. De tennisbaan is vol van deze generatie en men heeft het erg goed.

Jouw Beoordeling: Geen | Gemiddelde: 4.7 (9 votes)

Alternatieve straf voor vervuilende jeugd

Goed initiatief in de stad Groningen: Jongeren die in deze stad afval zoals papier en blikjes op straat gooien, kunnen direct door naar bureau Halt voor een alternatieve straf. Dit om de overtreders te confronteren met ''hun onwenselijke gedrag'' en het niet te laten bij het afkopen door middels van een boete van Euro 60 a 120 die veelal door de ouders betaald wordt. De straf zal meestal het schoonmaken van straten en parken zijn, waarbij het aantal uren werkstraf afhankelijk is van de leeftijd. Op routes met veel overlast wordt extra gecontroleerd.

 

Nog geen beoordelingen

Mark Rutte vrijgezel

 Grappige combinatie van Facebook-advertenties: Mark Rutte: Ben je ook Vrijgezel?

Mark Rutte vrijgezel

Jouw Beoordeling: Geen | Gemiddelde: 4.8 (6 votes)

Moet het meerpartijenstelsel op de schop?

Ik heb al eerder over de nadelen van het meerpartijenstelsel in Nederland geschreven. In de aanloop naar de Tweede Kamer verkiezingen van 12 september hoor ik om mij heen steeds meer mensen klagen over dit meerpartijenstelsel. Mensen hebben steeds meer het idee dat ze niet weten waarop en waarvoor ze stemmen.

 

Jouw Beoordeling: Geen | Gemiddelde: 4 (4 votes)

Afval wordt waardevol, waarom niet anders produceren?

Gebruikte mobieltjes, stereo installaties, printers, tv's en ledlampen worden steeds meer waard vanwege de gebruikte grondstoffen bij de productie.

In mobieltjes en tv's zitten zeldzame grondstoffen die in landen gewonnen worden die soms ook politiek instabiel zijn. Zelfs is die instabiliteit soms te wijten aan de waarde van deze grondstoffen, o.a. kobalt, germanium en indium.

Waarom maken we de apparaten niet zo dat deze inzameling helemaal niet nodig is, maar dat er een soort kern van het apparaat is waarin de zeldzame stoffen zijn verwerkt die gewoon 20 jaar kan meegaan, en daarnaast het scherm, geheugen, processor etcetera die steeds vernieuwd worden wanneer er nieuwe en snellere, mooiere uitgevonden worden.

Nog geen beoordelingen

Geen Banksalaris regulatie, ze zijn gek

 De topmannen van banken in de wereld hebben enorm veel geld verdiend de laatste jaren.

We hebben het dan niet eens over miljoenen, maar soms over miljarden euro's!

De banken zijn de grootste veroorzaken van de crisis waar we in zitten. Mismanagement en risico's die banken genomen hebben zijn buitensporig en bijna crimineel.

Bankdirecteuren en managers hebben bakken met geld verdiend aan producten verkopen waarvan ze wisten dat die op de lange termijn problemen zouden geven.

Banken zijn geldbewaarders, maar de laatste jaren zijn het geldverslinders geworden. mede doordat bankdirecteuren geld verdienden door producten op de markt te brengen die hun voordeel gaven, maar hun klanten niet.

Nog geen beoordelingen

Theme provided by Danetsoft under GPL license from Danang Probo Sayekti