November 2011

Wikipedia weer aggressief op bedel-toer.

Wie de de laatste weken een artikel heeft gelezen was het waarschijnlijk al opgevallen: Wikipedia is weer bezig met een grootschalige bedelcampagne.

 

De 95 medewerkers van Wikipedia worden betaald door donaties van gulle gevers en sympathisanten, maar dat levert de laatste tijd kennelijk niet meer genoeg op om kostendekkend te blijven.

 

Jouw Beoordeling: Geen | Gemiddelde: 4 (5 votes)

Texel in 2020 voor 100% zelfvoorzienend qua energie

De gemeente Texel heeft de doelstelling geformuleerd om in 2020 voor 100% zelfvoorzienend te zijn in haar energiebehoefte (en ook watergebruik).

Texel, TexelEnergie en Capgemini werken gezamenlijk aan een aantal projecten om deze doelstelling te helpen realiseren.

Naast het zelf opwekken van duurzame energie middels bijv zonne-energie, windenergie en mogelijk ook golfenergie is ook het terugdringen van het energieverbruik van belang. Een mogelijk is het verminderen van het verbruik van de openbare verlichting op het eiland. Eén van de opties om dit te bereiken is het doven van de verlichting in de nachtelijke uren op momenten dat er weinig verkeer is.

Lokatie

Texel, zelfvoorzienend qua energie in 2020 Noord Holland
Netherlands
53° 4' 39.5436" N, 4° 48' 54.8604" E
Jouw Beoordeling: Geen | Gemiddelde: 5 (9 votes)

TV recensies versus recensies in kranten

Degenen die regelmatig naar De Wereld draait door, Pauw & Witteman, RTL Boulevard en dat soort TV-programma's kijkt, zal het niet ontgaan zijn dat deze programma's regelmatig hun zendtijd vullen met verkapte reclame voor nieuwe boeken, cd's, tv-programma's en films.

Meestal wordt daarbij de maker uitgenodigd en is de berichtgeving éénzijdig en positief en positiever dan de recensies in kranten.

 

Jouw Beoordeling: Geen | Gemiddelde: 5 (2 votes)

Batterijen van mobiele telefoons steeds slechter

Bij mobiele telefoons van de afgelopen jaren merk ik dat de batterijen na 1 of 2 jaar aanzienlijk minder lang meegaan.

 

Af en toe gebruik ik nog wel eens een oude Nokia of Panasonic van circa 10 jaar oud en die batterijen gaan ongelooflijk lang mee, terwijl die telefoons al jarenlang gebruikt zijn.

 

Je zou eigenlijk verwachten dat batterijen steeds beter worden, maar dat lijkt dus niet het geval. Is dit opzet van de fabrikanten van mobiele telefoons of zit er een andere verklaring achter?

 

 

Nog geen beoordelingen

Europese noodfonds EFSF van 1000 miljard in perspectief

Eind oktober hebben de leiders van de Euro-landen besloten het Europese noodfonds te verhogen naar 1000 miljard Euro, waarbij men nog geen concreet plan heeft hoe dit bedrag bij elkaar te krijgen.

 

1000 miljard euro ! Het lijkt een waanzinnig hoog bedrag en dat is het natuurlijk ook. Je kunt er bijv twintig miljoen Mercedessen uit de luxe E-klasse van kopen. Oftewel voor iedere Nederlander één en dan heb je er nog een paar miljoen over.

 

Echter, wanneer we het afzetten tegen de kosten van de oorlogen in Irak en Afghanistan, wat mijn inziens volledig weggegooid geld is, dan wordt 1000 miljard euro ineens weer wat minder:

Nog geen beoordelingen

Griekse toestanden op de Nederlandse scholen

"Griekse toestanden op de Nederlandse scholen". Onder die titel stond er gisteren een opiniestuk van Ferry Haan op VK.nl. Een artikel waarin dhr. Haan betoogt dat er best nog bezuinigd kan worden op het onderwijs door het enorme hoge aantal medewerkers per leerling (10,6 leerlingen per FTE volgens Deloitte) terug te brengen.

Haan geeft hierbij niet aan hoe, maar alleen waar de mogelijkheden gezocht kunnen worden. Voor vele lezers direct weer een aanleiding om negatief op het stuk te reageren, helemaal omdat velen allergisch zijn voor het woord bezuinigingen.

Jouw Beoordeling: Geen | Gemiddelde: 4 (1 vote)

Winterboerka of protestboerka is een groot succes

De winterboerka. Het begon als een protest tegen het dubieuze boerkaverbod, maar bleek geheel onverwacht een verkoopsucces.

Met de aangekondige "winter des doods" kan een goede bescherming tegen de kou geen kwaad. Nu is er de handige oplossing, de winterboerka, die de shawl en muts combineert.
winterboekaGeschikt voor moslims én niet moslims, voor vrouwen én mannen, de winterboerka blijft goed zitten tijdens het fietsen én beschermt goed tegen de kou.
Het is een 100% Nederlands kwaliteitsproduct, gefabriceerd in de werkplaats in Amsterdam.

 

Lokatie

Haarlemmerweg 8c
Amsterdam, Noord Holland
Netherlands
52° 23' 12.1704" N, 4° 52' 25.2048" E
Jouw Beoordeling: Geen | Gemiddelde: 5 (1 vote)

Spaarlampen, niet echt voordelig

Energie besparen is hot en spaarlampen worden veelvuldig gepromoot en de ouderwetse gloeilampen (wettelijk) uitgefaseerd.

Dus circa 1,5 jaar geleden heb ik ook 8 spaarlampen gekocht die 3 a 4 keer zo veel kostten als een gewone gloeilamp, maar veel zuiniger zouden moeten zijn én 8 a 10 jaar zouden moeten meegaan.

Spaarlampen

Jouw Beoordeling: Geen | Gemiddelde: 4.3 (8 votes)

DNB: hypotheekrenteaftrek beperken en meer aflossen

De president van De Nederlandsche Bank (DNB), Klaas Knot, stelt dat de regering de mogelijkheden van de hypotheekrente-aftrek moet beperken en dat Nederlanders meer op hun hypotheek moeten aflossen.
Volgens Klaas Knot vormt de grote hypotheekschuld van Nederlandse bevolking een risico voor het financiële systeem, omdat door de slechte woningmarkt de verhouding van de waarde van woningen vs de totale hypotheekschuld verslechterd en dus de dekkingsgraad.

 

Nog geen beoordelingen

Theme provided by Danetsoft under GPL license from Danang Probo Sayekti