Oktober 2011

Mauro en de media

Mauro en de media : welkom Mauro én daaaaag CDA

 

De zaak van de 18-jarige asielzoeker Mauro Manuel uit Angola toont maar weer eens goed aan waar het tegenwoordig omdraait in Hilversum en Den Haag: kijkcijfers resp stemmen.

 

Mauro is een symbool geworden voor het toetsen van het Nederlandse immigratie-beleid. Volgens de wet mag hij niet blijven en volgens de wet kan Minister Leers voor schrijnende gevallen een uitzondering maken. Een groot deel van Nederland, inclusief Minister Leers vindt het een schrijnend geval, maar Gerd Leers wil niet twee keer in één maand op gesprek met de leider van het PVVee en weigert Mauro een verblijfsvergunning te geven.

Nog geen beoordelingen

De Snelwegschutter

Hoe zit het nu eigenlijk met de snelwegschutter?

Van de zomer kregen we wekenlang berichten over één of meer onbekenden die auto's zouden beschieten op de snelwegen rond Rotterdam.

Op 2 september was er een kort bericht dat er mogelijk helemaal geen snelwegschutter is aangezien er nooit kogeltjes zijn gevonden en daarna werd het stil.

Ik neem aan dat dat betekent dat er inderdaad geen snelwegschutter is, maar waarom komt de KLPD niet even met een afsluitende verklaring dat ze zich daadwerkelijk hebben vergist en dat ze ons wekenlang voor niets met onjuiste berichten hebben geconfronteerd?

 

 

Lokatie

Knooppunt Vaanplein
A15/A29
Rotterdam, Zuid Holland
Netherlands
51° 51' 52.7652" N, 4° 30' 58.6764" E
Nog geen beoordelingen

Last minute Bled, Appartement Slovenië

Onlangs heb ik een last minute tripje naar Bled in Slovenië gemaakt. Het drukke vakantieseizoen was daar al zo goed als voorbij en in een rustig en zeer warm Bled was het aangekomen vertoeven.

 

Het Meer van Bled ligt prachtig in een heuvelachtige omgeving en men vindt er een spectaculair gelegen kasteel aan de rand van het meer en een leuke kerkje op een klein eiland in het meer.  Meer van BledEen idyllische omgeving die in het (hoog)seizoen overspoeld wordt door toeristen maar in voor- en naseizoen een aangename verblijfplaats is.

Lokatie

Appartement Fekonja bij Bled, Slovenië
Pod Hribom 12
Zasip, Bled
Slovenia
46° 23' 16.5696" N, 14° 5' 57.8724" E
Nog geen beoordelingen

De mooiste, grootste, diepste, kleinste, langste, etc van de wereld

Tijdens vakantie en reizen kom je regelmatig op plaatsen die worden bestempeld als het grootste woud, de diepste kloof, de langste rivier of de kleinste stad, etc etc.

 

Zo was ik onlangs in het kleine stadje Hum in Istrië, Kroatië. Een heel klein stadje met maar 17 inwoners en een handvol gebouwen, dat zichzelf het kleinste stadje van de wereld noemt. Het is zo klein dat je je ook nauwelijks kunt voorstellen dat er kleinere steden zijn en volgens het boek "Guinness World Records" is dat ook niet zo.

 

Lokatie

Hum, Istrië Istria county
Croatia
45° 20' 54.0852" N, 14° 3' 2.682" E
Nog geen beoordelingen

Bankencrisis deel 3

ik heb hier al eerder dan vele pers betoogd dat de Griekenland-crisis in principe een bankencrisis is die eigenlijk niet veel met de euro van doen heeft, maar vooral door de banken zelf is veroorzaakt.

Deze week werd een signaal van de bankencrisis duidelijk, doordat Dexia met staatssteun overeind gehouden wordt.

Ik verwacht dat Slowakije deze week met nieuwe samenstelling in het parlement het nieuwe europese steunfonds wel gaat goedkeuren, maar wat betekent dit eigenlijk?

in principe betekent dit dat de leningen die banken in mijn ogen verkeerd hebben verleend aan Landen met een begrotingsprobleem, straks gewoon hun handje op kunnen houden bij Europa ipv bij de individuele landen.

Nog geen beoordelingen

7 miljardste wereldburger in India

Volgens een voorspelling van de Verenigde Naties zal eind oktober 2011 de 7 miljardste wereldburger worden geboren, waarschijnlijk in India.

Lokatie

Lucknow, India
India
26° 51' 36.6552" N, 80° 55' 16.6548" E
Nog geen beoordelingen

Gripfeet (snowsteps) voor een ijskoude winter

Volgens recente nieuwsberichten is er een ijskoude winter op komst. Na de verrassend vroege, lange en koude winter van 2010/2011 is het wellicht verstandig om je op tijd voor te bereiden met bepaalde winterproducten die vorig jaar regelmatig en snel uitverkocht waren: bijv schaatsen, winterbanden en gripfeet (ook wel snowsteps genoemd).

 

Jouw Beoordeling: Geen | Gemiddelde: 4.5 (4 votes)

Appartement Senj aan de Golf van Kvarner in Kroatië

SenjOnlangs een heerlijk verblijf gehad in een appartement in Senj aan de Golf van Kvarner in Kroatië.

 

We verbleven hier in het appartementvan Silvana Coric, een zeer vriendelijke en gastvrije Kroatische vrouw.

 

Appartement Kroatie

Vanuit Senj kun je eenvoudig trips maken naar o.a. de eilanden Krk en Rab, boot- en duiktrips maken, het Velebitski Nationale park bezoeken of een uitstapje naar de prachtige Plitvice meren maken.

 

Lokatie

Appartement Coric Senj
Croatia
44° 59' 44.3148" N, 14° 54' 1.7244" E
Jouw Beoordeling: Geen | Gemiddelde: 3 (1 vote)

Theme provided by Danetsoft under GPL license from Danang Probo Sayekti