September 2011

Griekenland crisis/Banken crisis deel III

Ja, nu gaat de hele wereld zich met de crisis in de eurozone bemoeien.
Dit is natuurlijk omdat het vertrouwen in een oplossing door de eurozone laag is.

We zijn met 17 landen die het avontuur van de Euro aangegaan zijn, waarvan 5 landen al in de gevarenzone zitten en door de economische neergang kunnen er ook nog een paar bijkomen.

Wat ik eigenlijk triest vind is dat je nu wel Amerika en China hoort. Maar dat is logisch. Zij hebben enorme beleggingen in Zuid Europa, of zoals eerder betoogd zijn gebaad bij oplossingen zonder verzekeringsgeld uit te moeten betalen.

Jouw Beoordeling: Geen | Gemiddelde: 5 (1 vote)

Schuldencrisis Griekenland is Bankencrisis II deel 2

Ik heb hier al eerder betoogd dat de schuldencrisis van Griekenland eigenlijk een nieuwe bankencrisis is.
De laatste ontwikkelingen gaan ook steeds meer die kant op.

De amerikanen wjjzen Europa erop snel maatregelen te nemen om de schuldencrisis te lijf te gaan. Dit lijkt heel vriendelijk..maar de Amerikanen hebben een behoorlijk eigen belang.

Als Griekenland namelijk failliet gaat, dan gaan er een behoorlijk aantal banken failliet omdat zij hun schulden moeten herfinancieren. En waar zijn de banken verzekerd tegen dit soort calamiteiten? Juist bij de grote Amerikaanse verzekeringsbedrijven zoals IAG!

Als de banken failliet gaan, dan zullen de verzekeringsbedrijven behoorlijk diep in de buidel moeten tasten..en dat wil Amerika natuurlijk niet.

Jouw Beoordeling: Geen | Gemiddelde: 4 (1 vote)

Euro crisis is banken crisis II

Ik denk dat de huidige euro crisis helemaal geen financieel systeem crisis is, maar een 2e bankencrisis.

We hebben het wel over de PIGSI landen: Portugal, Italie, Griekenland, Spanje en Ierland, maar eigenlijk gaat het om hun schuldeisers en de rente die nieuwe leningen hun kosten.

De grote banken in Europa en een klein deeltje Chinees plus de institutionele beleggers zijn de schuldeisers van de landen. Wanneer de landen hun schulden niet kunnen betalen betekent dit dat ze hun schulden niet AAN de banken kunnen betalen.

Jouw Beoordeling: Geen | Gemiddelde: 5 (1 vote)

Spitsstroken, een mooie oplossing, maar gebruik kan beter

Spitsstroken.

Je ziet ze steeds meer en de spitsstrook is een prima oplossing om met nagenoeg dezelfde hoeveelheid asfalt meer ruimte voor meer auto's te creëren. Rondom Amsterdam zijn er onder andere op de A4 en A9 de laatste tijd een aantal spitsstroken gerealiseerd.

Over het algemeen gaan ze pas open bij een bepaalde hoeveelheid verkeer en dat is niet noodzakelijkerwijze doordeweeks in de ochtendspits of avondspits. Ook op zaterdag of zondag zijn ze regelmatig open.

Lokatie

Spitstrook op A4 bij Amsterdam Amsterdam, Noord Holland
Netherlands
52° 20' 19.1112" N, 4° 48' 57.2004" E
Jouw Beoordeling: Geen | Gemiddelde: 5 (1 vote)

Theme provided by Danetsoft under GPL license from Danang Probo Sayekti