Augustus 2011

Chambres d'hôtes / Bed & Breakfast - Thiérache

Onlangs was ik een lang weekeinde in de Thiérache, een streek gelegen in Noord-Frankrijk en deels in België.
De streek "Thiérache" omvat een groot, bosrijk natuurgebied, dat zich aan de noordkant van de rivier de Aisne uitstrekt tot Avesnes en Chimay (in België) waar de rivier de Oise ontspringt. Aan de oostkant vind men het Rocroi-plateau. De Thiérache is een streek met een geheel eigen karakter. Het landschap bestaat uit bossen, riviertjes, zachtglooiende weilanden en akkers die door hagen zijn omzoomd.

 

Lokatie

Chambres d'hôtes Belany -
13 Rue du 11 Novembre -
Any-Martin-Rieux, Picardie
France
49° 52' 56.28" N, 4° 13' 13.1124" E
Nog geen beoordelingen

Mijn hond doet niets hoor

Tot voor kort vond mijn dochtertje honden leuk, lief en interessant en wilde ze honden graag aaien of zelfs kusjes geven. Echter onlangs werd ze nog al wild benaderd door een enthousiaste relatief kleine hond. Voor haar nog steeds een vrij groot beest en best een beangstigende ervaring.
Sinds die tijd valt het me op hoe eenzijdig veel hondenbezitters naar hun honden kijken. Alle honden zijn lief en ze doen allemaal niets en sommige hondenbezitters voelen zelfs de behoefte om dat aan mijn dochter te demonstreren.

Nog geen beoordelingen

Hypotheekrente-verhoging.

Ondanks de berichten halverwege vorige maand m.b.t. het feit dat enkele grote hypotheekverstrekkers hun hypotheekrente verlagen vanwege het effect van de Griekse financiele crisis op de kapitaalmarktrente van Nederland, kreeg ik vandaag toch een brief van ABN Amro dat de rente op mijn hypotheek wederom wordt verhoogd. En dat uiteraard zonder enige uitleg, terwijl dat mijn inziens best gepast zou zijn.

 

Volgende week maar eens bellen voor tekst en uitleg en kijken naar eventuele alternatieven.

 

Nog geen beoordelingen

Vervangen knop achterklep van Renault Megane Scenic

Renault Megane ScenicOnlangs is de drukknop om de achterklep van onze Renault Megane Scenic te openen losgesprongen. Gelukkig lag ie nog bij de auto en kon ik met wat moeite in ieder geval de achterklep nog openen.

 

Een monteur adviseerde om het probleem op te lossen door er een geheel nieuw sluitsysteem in te zetten. Na wat zoeken op internet bleek dat sommige Renault garages een zelfde advies gaven, maar ook dat de oplossing vrij eenvoudig is.

---

Jouw Beoordeling: Geen | Gemiddelde: 4.7 (3 votes)

Respect voor Noorse premier Jens Stoltenberg

Van de week zag ik weer een toespraak van de Noorse premier Jens Stoltenberg tijdens een herdenking van de slachtoffers van de bomaanslag op het regeringscentrum in Oslo en de schietpartij op het eiland Utøya.

 

Nog geen beoordelingen

Milieuzone Amsterdam lek ?

Eind 2008 is het centrum van Amsterdam een milieuzone voor vrachtauto's geworden. milieuzone AmsterdamIn deze milieuzone, bedoeld om de luchtkwaliteit te verbeteren, mogen alleen vrachtauto's komen die voldoen aan bepaalde milieueisen.

 

Lokatie

Camera-controle Milieuzone
Nachtwachtlaan
Amsterdam
Netherlands
52° 21' 24.5736" N, 4° 50' 36.2832" E
Jouw Beoordeling: Geen | Gemiddelde: 2 (1 vote)

Geld lenen kost geld

”Let op! Geld lenen kost geld.”

 

Deze zin is sinds april 2009 verplicht voor alle reclame over krediet op televisie, radio, internet en in gedrukte media. Maar wordt het niet eens hoogste tijd om te stoppen met deze volstrekt overbodige kreet die je nog steeds meerdere malen per dag via allerlei media krijgt voorgeschoteld.

Voor zover er destijds mensen waren voor wie het echt niet duidelijk was dat lenen geld kost (dat is iets anders dan niet willen weten dat lenen geld kost) moet het inmiddels toch wel duidelijk zijn.

Nog geen beoordelingen

Theme provided by Danetsoft under GPL license from Danang Probo Sayekti