Juli 2011

Zanger Rinus (van Met Romana op de scooter) in bescherming genomen

Gisteren was er in EénVandaag een aardige reportage over de op dit moment razend populaire zanger Rinus, bekend van o.a. "Met Romana op de scooter": met meer dan 1 miljoen views een ware hit op Youtube.

 

In deze reportage worden o.a. de volgende 2 punten/vragen belicht:

1) is de populariteit van Rinus een soort aapjes kijken?

2) wordt Rinus voldoende beschermd?

 

De antwoorden mag de kijker voor zichzelf geven.

Jouw Beoordeling: Geen | Gemiddelde: 4.2 (11 votes)

Chinese duikboot duikt onder de 5000 meter diep!

U zult misschien zeggen, zowat...een chinese duikboot. Maar ik denk dat dit een ommekeer is in de geschiedenis. Zie hier in het engels de Chinese claim toegelicht: http://news.xinhuanet.com/english2010/china/2011-07/26/c_131008829.htm

"Alles komt uit china", zei een goede vriend al een paar jaar tegen me. Til maar een schoteltje op en je zult zien dat de kans groot is dat deze uit China komt.

Ik denk dat niet alleen bijna alles uit China komt qua producten, maar dat de kennis ook uit China gaat komen. China heeft namelijk ook geld om te experimenteren en om kennisopbouw te doen moet je dingen proberen.

Nog geen beoordelingen

De honger in Afrika tegenover de hulp aan Griekenland, wat is eerlijk?

Vandaag stond in alle kranten dat de hulp aan Afrika zo'n miljard euro moet zijn om de honger op te lossen.
Nog een paar 100 miljoen meer en irrigatiekanalen kunnen worden gemaakt.

U zult zeggen dat is een hoop geld. Maar de Europese Unie tikt eventes 150 Miljard bij elkaar om Griekenland te redden!

Op Giro 555 kunt u geld sturen hiervoor.

Kijk de Europeanen willen de Euro waarde behouden en hebben honderden miljarden ervoor over om dit te bewerkstelligen.

Als nu alle Kenianen, Somaliers e.a. Afrikanen die ooit in de "hoorn van Afrika" gewoon hebben een paar euro storten op Giro 555 of in hun eigen nieuw westers land dit doen, dan is die Miljard toch zo bij elkaar?
 

Nog geen beoordelingen

Vuurtoren Jan van Speijk in Egmond aan Zee

Foto van de vuurtoren Jan van Speijk aan de boulevard van Egmond aan Zee

 

Vuurtoren Jan van Speyk

 

Vakantiehuizen in Egmond aan Zee

 

Lokatie

vuurtoren Jan van Speijk Egmond aan Zee, Noord Holland
Netherlands
52° 37' 8.3136" N, 4° 37' 17.8896" E
Jouw Beoordeling: Geen | Gemiddelde: 3 (4 votes)

Ondertussen is in Brazilië een nieuwe boomkapwet aangenomen

Ik wilde vanmorgen een leuk stukje schrijven over Brazilië. Mijn schoonzus is Braziliaans en ik heb 2 weken in haar prachtige stad GOIANIA mogen vertoeven.

Brazilië heeft alleen deze week de nieuwe boomkapwet aangenomen! Dit betekent dat de Regenwouden veel verder uitgedund mogen worden dan tot nu toe mogelijk was.

Brazilië heeft plantaardige olie nodig en land om te verbouwen om de vooruitgang economisch te laten bloeien. Hoe beter de economie bloeit, hoe minder bloemen hiervan getuigen kunnen zijn.

Het Braziliaanse regenwoud wordt wel de longen van de aarde genoemd. Met deze wet zal de aarde het binnenkort met maar 1 long moeten doen! De boomkap is mei dit jaar weer met meer dan 10% toegenomen!!

Nog geen beoordelingen

De Europese Unie wat is dat nu? De euro, geografisch of iets anders

Griekenland heeft zijn centjes gekregen. Ongelofelijk veel geld. Bij elkaar 250 Miljard euro!! En dat voor een land met 11 miljoen inwoners is dit 23000 Euro per Griek!!!! Jong of oud..hup zo 25 duizend euro gegeven. Ja zult U zeggen het is een lening. Dat moeten we nog maar eens zien..

Ach en dan hebben we het nog niet eens over de Portugezen, Italianen, Ieren en Spanjaarden. De PIGSI landen.

Maar wie betaald dit nu? En wat betekent het gesloten akkoord van Donderdag voor de EU.

Volgens mij betalen alleen de andere euro-voerende landen de rekening en kijken de andere eurolanden erna alsof hun neus bloed...

Engeland, de meeste Scandinavische landen en een paar Oost Europese landen hebben de Euro nog niet. En ik denk ook niet dat die landen nu snel tot de euro over zullen gaan.

Nog geen beoordelingen

Afvalverwerkingskosten veelal onnodig hoog

Gisteren was er een leuke aflevering van Goudzoekers (VPRO) op Ned2.

Hierin werd de vraag gesteld waarom we eigenlijk afvalstoffenheffingen en verwijderingsbijdrage moeten betalen, terwijl er heel veel verdiend wordt aan (het recyclen van) afval.

De conclusie was dat bij goede afvalscheiding én het verdwijnen van de overcapaciteit van verbrandingsovens de afvalstoffenheffing op termijn naar nul moet kunnen gaan. 

Zie hieronder

Nog geen beoordelingen

Hypotheekrente in Nederland omlaag vanwege crisis in Griekenland

Door de aanhoudend problemen in Griekenland en de steeds zwakkere macrocijfers, zijn de rentes van Duitsland en Nederland in de afgelopen weken fors gedaald, aangezien beleggers vluchten naar leningen voor goede kwaliteit, hieronder Nederlandse staatsleningen.
Door het verband tussen de rente op de kapitaalmarkt en de hypotheekrente kan ook de hypotheekrente omlaag. De afgelopen dagen hebben al enkele hypotheekverstrekkers, waaronder BNP Paribas, de hypotheekrente met 0,1 procent verlaagd bij rentes met een looptijd van 5, 10 en 15 jaar.

 

Zie bijv ook vastgoedwereld.nl

Nog geen beoordelingen

Ouderen hebben de toekomst!

Ik had een tijdje door persoonlijke ontmoetingen dat ik mensen van boven de 65 als mensen beschouwde die "klaar waren met hun leven" en alleen maar profiteerde. Vaak wonen ze in een veel te groot huis (waarom niet huizenruil met hun kinderen). Ze hebben in mijn omgeving een goed pensioen, zitten elke dag in het winkelcentrum te eten en te drinken. Ze gaan ook vaak uit eten. En ze soeperen het gehele gezondheidsbudget op met allerlei dingetjes en kwaaltjes.

Ik weet het dit is een negatief beeld, en voor dit artikel is dit ook behoorlijk gecharcheerd. Al vind ik nog steeds dat ze vaak in een veel te groot huis wonen waarvan de meeste kamers onbewoond zijn, en dat ze veel geld aan zichzelf spenderen wat best een betere bestemming kan krijgen als ze er bewust over na zouden denken.

Jouw Beoordeling: Geen | Gemiddelde: 5 (1 vote)

De strijd tussen Google+ en Facebook is begonnen.

Je ziet aan alles dat Google+ Facebook naar de kroon gaat stijgen.
Een keizer die afgezet wordt maakt rare sprongen, zo ook Facebook.

Facebook heeft Advertentie geband waarin iemand oproept hem toe te voegen op Google+. Zie http://techcrunch.com/2011/07/15/google-ad-on-facebook-is-banned/

Google+ heeft zoveel voordelen t.o.v. facebook, alleen nog niet de massa van Facebook. Een goede vriend van mij zei ooit:" websites die gebruikt worden in social media leven op een dun lijntje. 1x over de scheef gaan, en de massa verplaatst zich heel eenvoudig naar een andere website.

Facebook scoort mi punten op privacy-beleid, en nu maakt het stuiptrekkingen om Google+ van zich af te houden.

Nog geen beoordelingen

Theme provided by Danetsoft under GPL license from Danang Probo Sayekti