Mei 2011

Beautiful people - Melanie Safka - song/video

Beautiful people - Melanie safka

Jouw Beoordeling: Geen | Gemiddelde: 4.1 (11 votes)

Sudip Kulung Rai wint Everest Marathon

Sudip Kulung Rai, een 23 jarige inwoner uit het Nepalese Pokhara heeft zondag de negende editie van de  Tenzing Hillary Everest Marathon gewonnen. Hij deed 3:45:39 over de marathon van de Khumbu Ice Fall (5,364m) naar Namche Bazaar (3,440m) in het Solukhumbu district van Nepal.

Nog geen beoordelingen

Grens Gazastrook-Egypte heropend

Goed nieuws voor de bevolking van de Gazastrook:

Egypte heeft zaterdag de grens met de Gazastrook heropend. Die was sinds 2007, in samenspraak met Israël, nagenoeg volledig afgesloten.

Zie bijvoorbeeld Elsevier.nl

 

Lokatie

Grens Gazastrook-Egypte
Netherlands
31° 14' 47.7312" N, 34° 15' 30.0888" E
Jouw Beoordeling: Geen | Gemiddelde: 4 (1 vote)

Voor het sfeertje. Doelpunt van Ronald Koeman in finale 1992

Even voor het sfeertje tijdens de rust van de Champions League finale tussen Barcelona en Manchester United. Het doelpunt van Ronald Koeman in de finale van 1992 (Barcelona-Sampdoria) ook in Wembley.

Jouw Beoordeling: Geen | Gemiddelde: 4.5 (8 votes)

Barbecueverbod in het Vondelpark

Stadsdeel Zuid in Amsterdam onderzoekt de mogelijkheden voor een geheel of gedeeltelijk barbecueverbod in het Vondelpark, dat ook zou gelden voor andere parken waaronder bijv het Sarphatipark.

Mijn inziens een goede zaak, hoewel ik geen voorstander ben van een totaal BBQ-verbod voor het gehele Vondelpark. barbecue (BBQ) verbodMaar het zou mooi zijn als BBQ-fanaten en mensen die geen zin hebben in de rook van de barbecue allen een geschikt plekje kunnen vinden in het park.

Nog geen beoordelingen

Juf in Mexico houdt kleuters rustig tijdens een drugs-gerelateerde schietpartij

Mexicaanse juf houdt kleuters rustig tijdens een drugs-gerelateerde schietpartij in La Estanzuela waarbij buiten het lokaal 5 doden vielen. De juf probeert de kinderen op de grond te laten liggen en rustig te houden middels het zingen van liedjes.

 

 

Trefwoorden: Drugsgeweld, Mexico, drugsoorlog, kinderen

 

 

 

Jouw Beoordeling: Geen | Gemiddelde: 5 (1 vote)

9e Tenzing Hillary Everest Marathon in Nepal

Zondag 29 mei 2011 wordt voor de negende keer de Tenzing Hillary Everest Marathon in Nepal gelopen. Deze marathon van Everest Base Camp (5.356 m) naar Namche Bazaar (3.446 m) op grote hoogte en over moeilijk terrein is misschien wel de zwaarste marathon die er is.

Deelnemers wordt geadviseerd om minimaal 3 weken van te voren in Nepal te zijn, waarvan 2 weken op grote hoogte om zodoende goed te acclimatiseren.

De winnaar van vorig jaar Phurba Tamang legde de 42,195 kilometer af in 3 uur 41 minuten en 20 seconden.

Lokatie

Mount Everest
Netherlands
28° 7' 18.156" N, 86° 43' 40.5408" E
Nog geen beoordelingen

Ik Vertrek (TV programma) aast op drama en mislukkingen

Onlangs zag ik weer een keer het TV programma "Ik Vertrek" waarin Nederlanders een nieuw bestaan proberen op te bouwen in het buitenland. Vaak beginnen ze een hotel, pension of bed & breakfast in Frankrijk, Italië of Spanje en stuiten daarbij op onvoorziene bouwproblemen, moeilijk te krijgen vergunningen, plaatselijke bureaucratie en gebrekkige medewerking van aannemers.

Jouw Beoordeling: Geen | Gemiddelde: 4.5 (2 votes)

Dictators en oorlogsmisdadigers vaak ziek als de cel dreigt

Aardig stukje op VK.nl waarin wordt beschreven dat ex-dictators, oorlogsmisdadigers en andere schurken als Ratko Mladic, Hosni Mubarak, John Demjanjuk, Abdelbaset al-Megrahi (Lockerbie-aanslag), Augusto Pinochet en diverse anderen vaak ineens ernstige gezondsklachten (lijken) hebben wanneer een celstraf en/of uitlevering dreigt.

Omgekeerd blijken sommige van hen na vrijlating direct weer kerngezond.

Zie VK.nl

Nog geen beoordelingen

Onderwijsjungle in Amsterdam / Nederland

De laatste maanden ben ik mij een klein beetje aan het verdiepen in het aanbod van basisscholen in onze directe omgeving in Amsterdam. Dit aanbod is nogal breed: van oecomenische tot islamitisch en van "gewone" basisischool tot Jenaplan/Montessori, noem maar op, het is er allemaal.
Bij sommige scholen telt het moment van inschrijven (soms al vanaf 2 jaar), de afstand tot de school of je motivatie bij het wel of niet toelaten van de kinderen. Bij bepaalde scholen is de vraag enorm en bij andere scholen kun je zo terecht. In het laatste geval kun je dan tegenwoordig flinke vraagtekens zetten bij de kwaliteit van het onderwijs op die school, dus beter inschrijven bij een school met wachtlijst, waardoor die wachtlijst weer verder groeit.

 

Nog geen beoordelingen

Theme provided by Danetsoft under GPL license from Danang Probo Sayekti