April 2011

Koninginnenacht 2011 begonnen met vuurwerk aan de Sloterplas

Koninginnenacht 2011 begonnen met vuurwerk aan de Sloterplas in Amsterdam-Nieuw-West

 

 

In 2012 is het vuurwerk aan de Sloterplas weer op 30 april: zie www.koninginnedagamsterdam.nl

 

Lokatie

Sloterplas, Amsterdam Amsterdam, Noord Holland
Netherlands
52° 21' 32.8572" N, 4° 48' 42.2208" E
Nog geen beoordelingen

Comments on Fukushima & Tsjernobyl disasters by Dr. Helen Caldicott

Dr. Helen Caldicott is een anti-kernenergie-activiste dus, net als sommige verhalen van groeperingen als Greenpeace, kan haar verhaal best wel een beetje gekleurd zijn, maar zelfs een behoorlijk afgezwakte versie, is nog steeds vrij alarmerend.

 

Jouw Beoordeling: Geen | Gemiddelde: 2.3 (3 votes)

Koninginnedag 2011, feest en vuurwerk

Het is weer bijna Koninginnedag. De grachten in Amsterdam worden sinds een paar dagen al weer "bezet" verklaard door mensen die hopen op een flinke Koninginnedag-omzet.

De laatste jaren is Koninginnenacht helaas geen groot succes meer door het stricte beleid van de Amsterdase gemeenteraad, maar de avond wordt in ieder geval altijd mooi ingeluid door een groots vuurwerk aan de Sloterplas (circa 22.00 uur).

Nog geen beoordelingen

Leg Irakoorlog voor aan Internationaal Strafhof

Oud-topman van het Internationaal Atoomenergieagentschap IAEA , Nobelprijswinnaar en Egyptisch presidentskandidaat Mohammed ElBaradei pleit er in zijn boek "The Age of Deception" voor dat de De Verenigde Naties de Irakoorlog die in 2003 door de Verenigde Staten werden begonnen als onderdeel van de 'strijd tegen het terrorisme', voorleggen aan het Internationaal Strafhof in Den Haag.

 

Nog geen beoordelingen

Tegenvallers opgelopen tot 2,3 miljard euro. Worden we genept door Jan Kees de Jager?

Uit de berekeningen in het kader van de voorjaarsnota, het jaarlijkse overzicht van de minister van Financiën over de lopende begroting, zou blijken dat de tegenvallers zijn opgelopen tot 2,3 miljard euro. Zie bijv een bericht op nu.nl.

 

Als mogelijkheden voor het wegwerken van het tekort worden o.a. het verder verkleinen van het zorgpakket of het verhogen van het eigen risico of de premies genoemd.

 

Maar is het tekort wel echt zo groot? Of meldt ministerJan Kees de Jager alleen de tegenvallers.

 

Nog geen beoordelingen

Salaris Paul Witteman en de Balkenendenorm

Onlangs kwam in het nieuws dat Pauw en Witteman-presentator Paul Witteman akkoord is gegaan met een salaris die onder de Balkenendenorm (187.340) ligt terwijl hij voorheen circa 300.000 verdiende.

 

Het is altijd grappig om op diverse forums te lezen hoe vele kleinverdieners in Nederland direct beginnen te steigeren bij het horen van salarissen van 2 a 3 ton en sommige zelfs beweren dat "bouwvakkers, magazijn medewerkers, logistiek medewerkers, productiemedewerkers" hetzelfde of zelfs meer zouden moeten verdienen omdat ze harder werken.

Nog geen beoordelingen

Vergelijking van leider Nazi Duitsland met leider van de "Partij" voor de "Vrijheid"

Donderdag 21 april werd de jaarlijkse Arondéuslezing in het Noord-Hollandse provinciehuis afgelast door VVD en CDA onder druk van de PVV. De columnist/cultuurhistoricus Thomas von der Dunk wilde daarin betogen dat het juist met de opkomst van de PVV spijtig is dat er in Nederland een taboe heerst op het noemen van "De Tweede Wereldoorlog" en het maken van vergelijking met Adolf Hitler.

 

Nog geen beoordelingen

Stof op auto's blijkt deken van pollen

Ah, ik vroeg me de laatste dagen al af waar telkens al dat stof op de auto vandaan kwam. Geen regen, maar toch elke dag een nieuwe dikke laag stof op de (ramen van de) auto.

Nog geen beoordelingen

Potentiele speler voor Oranje uit Venlo

Ventje uit Venlo van één jaar oud trapt al een behoorlijk balletje

Jouw Beoordeling: Geen | Gemiddelde: 4.3 (7 votes)

Stop kindersterfte en de oneerlijke welvaartsverdeling

Eveneens las ik gisteren in De Pers een column van Marinke Ros van "Save the Children" over de vooruitgang op het gebied van kindersterfte.

Het slechte nieuws is dat elke vier seconden er ergens op de wereld een kind onder de vijf sterft aan een ziekte die eenvoudig te voorkomen of te genezen zou moeten zijn.

Het goede nieuws is dat dat minder is dan vorig jaar (toen nog elke 3 seconden een dergelijk sterfgeval).

 

Nog geen beoordelingen

Theme provided by Danetsoft under GPL license from Danang Probo Sayekti