Maart 2011

Lente in Amsterdam

"Gewoon" even een lentefoto uit Amsterdam.

 

Lente in Amsterdam

 

Lokatie

Netherlands
52° 21' 11.5596" N, 4° 49' 22.962" E
Nog geen beoordelingen

De fiets met trapondersteuning, levensgevaarlijk!

De fiets met trapondersteuning vind ik echt een heel bijzonder fenomeen.

Voor vitale ouderen is het een uniek vervoermiddel om langere afstanden af te leggen en lekker in de buitenlucht te zijn. Maar er zit een grote adder onder het gras.

Deze fiets creeert ook dat ouderen die eigenlijk helemaal niet meer in staat zijn om te fietsen, toch op de fiets stappen. Met alle gevolgen van dien.

Het is geen geheim dat als je oud wordt, dat je motoriek dan afneemt, en dat je de meeste dingen wat rustiger aan moet aanpakken. En dan zie je zo'n gepensioneerde met een rotgang van 20km per uur voorbij komen!!

Ze kunnen vaak een scherpe bocht nog maar net bijsturen, laat staan de verkeerssituatie goed inschatten wanneer er andere vervoermiddelen in hun buurt zijn.

Nog geen beoordelingen

Rebecca Black is fantastisch

Rebecca Black is een fantastisch fenomeen.

 

Het 13-jarig meisje is al vele dagen World Wide Trending Topic op Twitter en haar videoclip van "Friday" (geschreven door Clarence Jey & Patrice Wilson van ARK Music Factory) is in krap twee weken tijd al meer dan 42 miljoen keer bekeken op Youtube.

 

Jouw Beoordeling: Geen | Gemiddelde: 3.8 (9 votes)

Bonussen van ING-top (verschoven naar 2012 of 2013 ?)

Vandaag maakte de ING-top bekend dat zij afziet van de bonus over 2010 en ook van de salarisverhoging van twee procent over 2011.

Men zou onvoldoende hebben ingeschat welk signaal van deze bonussen uitgaat naar de samenleving. En dat hebben ze zeker. De kritiek via bijvoorbeeld Twitter was enorm.

Je kunt je natuurlijk afvragen of een management team dat zo'n enorme inschattingsfout maakt, danwel zijn acties zo slecht kan uitleggen uberhaupt wel geschikt is om een grote financiele instelling te leiden.

Nog geen beoordelingen

Rokjesdag komt er weer aan

Wat een heerlijk weer vandaag. Je kon de lente voelen: lekker zonnetje, vele krokussen in het gras, De Vondeltuin weer open en vele inwoners van Amsterdam trokken naar het Vondelpark om lekker van het weer te genieten. De terrassen en speeluinen puilden uit.

De temperatuur was nog wat aan de lage kant en de wind wat fris, maar het zal niet lang meer duren of rokjesdag komt er weer aan.

 

(Rokjesdag, zo mooi beschreven door wijlen door Martin Bril, is de dag waarop een groot deel van de Nederlandse vrouwen voor het eerst in het jaar hun zomerse kleding draagt.)

 

Volgende week gaat de klok ook weer een uur vooruit waardoor het 's avonds een uur langer licht is. Laat maar weer komen die lente. Heerlijk !

 

Lokatie

Vondeltuin in het Vondelpark te Amsterdam
Netherlands
52° 21' 17.406" N, 4° 51' 24.138" E
Jouw Beoordeling: Geen | Gemiddelde: 4 (1 vote)

De nieuwswind

Zoals de wind waait, waaien de bomen. De wind waait, de wind draait en soms is het windstil. ik zie behoorlijk wat gelijke kenmerken met het nieuws. Gisteren was Libië all over het nieuws. We zagen hoe Libische opstandelingen een stad innamen. We zagen het zielige gezicht van Jadaffi die uitkraamt dat de opstandelingen Al Quida strijders zijn die uitgeroeid moeten worden. de opstandelingen lieten we aan het woord. Zelf waren we het domste jongetje van de klas door onze helicopterstunt. De opstandelingen worden door de internationale gemeenschap volledig in de steek gelaten en moeten hun eigen boontjes doppen. De Russen en Chinezen zullen nooit een opstand steunen, dus een VN resolutie gaat er niet komen.

Nog geen beoordelingen

Treingeweld

Ik zit behoorlijk vaak in de trein en erger me steeds meer aan mijn medepassagiers. Vooral vriendinnen die de halve coupe door tetteren. Ze vertellen hun geheimen die ze normaal gesproken voor zich houden dwars door de hele coupe. De hele discussie met de ns gaat momenteel over moeten er wel of geen wc komen. Maar naast deze fysieke ongemakken zijn er geestelijke ongemakken die, als ik om me heen kijk steeds belangrijker worden. De meeste mensen, zoals ik, wapenen zich hiertegen door een koptelefoon op hun hoofd te zetten waardoor het getetter buiten blijft. Maar soms moet je het volume dan zo hard zetten, dat je weer kans op tinitus krijgt. Dat heb ik waarschijnlijk al gekregen door vroeger te hard muziek op de koptelefoon te hebben, maar dit ter zijde.

Nog geen beoordelingen

Theme provided by Danetsoft under GPL license from Danang Probo Sayekti