Februari 2011

Humor: tuigdorp en het boemerang-effect

Van de week stond er een leuke inzending in de rubriek 69 woorden van Het Parool, waarin het tuigdorp-voorstel met veel enthousiasme werd ontvangen. Zie onderstaande afbeelding.

 

Lijkt mij inderdaad een goed plan om de bedenkers van Tuigdorp als eerste een plekje te geven.

 

 

Tuigdorp

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nog geen beoordelingen

Opwarmertje voor Ajax-Anderlecht

Vast een opwarmertje voor Ajax-Anderlecht : de hoogtepunten van Anderlecht-Ajax (0-3) op 17-2 jl, nog even nagenieten:

 

Jouw Beoordeling: Geen | Gemiddelde: 4.4 (5 votes)

Geloofwaardigheid VS verder aangetast door Veto UN resolutie mbt Israelische nederzettingen

Geloofwaardigheid van de Verenigde Staten is verder aangetast door hun veto tegen een resolutie van de Verenigde Naties waarin de Israëlische nederzettingen als 'illegaal' bestempeld worden en waarin wordt opgeroepen tot een directe stop van de bouw van nederzettingen.

De andere veertien (van de 15) leden van de Veiligheidsraad stemden wel voor de resolutie.

Dit op de dag dat de Amerikaanse president Barack Obama het gebruik van geweld tegen vreedzame betogers in Bahrein, Libië en Jemen heeft veroordeeld.

 

Typisch VS: wel anderen voortdurend wijzen op hun handelwijze, maar zelf het goede voorbeeld geven.... ho maar.

 

Nog geen beoordelingen

Politiek leider chanteert Vara

Een politiek leider chanteert de Vara vanwege een cartoon op de website Joop.nl

TuigdorpHij dreigt om niet naar het debat van Pauw&Witteman (woensdag 16-2) te komen als te cartoon niet wordt verwijderd.

 

Hiermee laat deze leider en zelf benoemd voorstander van vrijheid (van meningsuiting) wel heel duidelijk zien hoe hypocriet hij is en hoe zeer hij met twee maten meet. Hij wordt hoogtijd dat ie weggestemt wordt.

 

Jouw Beoordeling: Geen | Gemiddelde: 3.7 (3 votes)

Verkeerd verbonden

Grappig, dat bepaalde uitdrukkingen gewoon niet of nauwelijks verdwijnen, terwijl ze volledig achterhaald zijn door de tijd.

 

Wanneer mensen een verkeerd telefoonnummer draaien (lees: intoetsen) zeggen de meeste mensen nog steeds: "Oh, sorry dan ben ik verkeerd verbonden". Terwijl ze toch echt zelf het verkeerde nummer hebben gekozen.

Nog geen beoordelingen

Genieten, omhaal van Wayne Rooney (Manchester United)

Even genieten: Wayne Rooney scoort via schitterende omhaal voor Manchester United in de wedstrijd tegen Manchester City:

 

Jouw Beoordeling: Geen | Gemiddelde: 5 (5 votes)

Dé Waarheid spreken is vrij lastig, onzin uitkramen zeer eenvoudig

Van de week moest de leider van één van de grootste Nederlandse politieke partijen (anno 2011) voor de rechtbank verschijnen in een zaak die draait om de vrijheid van meningsuiting versus het niet mogen beledigen van hele bevolkingsgroepen en het verbod op haatzaaien.

 

Een lastig dilemma en het is goed dat de rechtbank zich daar eens over buigt. Zelf ben ik een groot voorstander van vrijheid van meningsuiting en vindt dat iedereen nagenoeg alles moet kunnen zeggen wat ie wil en dat het aan anderen is om die uitspraken in de juiste context (bijv, ach, de beste man weet niet beter) te plaatsen, te relativeren of zich niet beledigd te voelen, wanneer een ander onzin uitkraamt over iets wat jezelf belangrijk vindt.

 

Jouw Beoordeling: Geen | Gemiddelde: 3.7 (3 votes)

Tofik Dibi - "poldertaliban"

Kamerlid Tofik Dibi vindt dat de PVV zich als een 'ware poldertaliban' opstelt. "De PVV is steeds meer trekjes gaan vertonen van de radicale moslims die zij bestrijdt: dogmatisch opgesloten in het eigen gelijk, zonder enige vorm van twijfel en een gretigheid in het onderdrukken en verbieden van onwelgevallige overtuigingen."

 

Valt niets aan toe te voegen.

Nog geen beoordelingen

Theme provided by Danetsoft under GPL license from Danang Probo Sayekti