Januari 2011

Stemmen heeft weinig zin

Politici kletsen de laatste jaren steeds vaker over het dichten van de kloof tussen burger en overheid. Vannacht hebben ze de kloof in ieder geval enorme vergroot door de wens van de overgrote meerderheid van de bevolking zo bot naast zich neer te leggen en te kiezen voor een kansloze, nutteloze, dure en gevaarlijke missie die geen reet gaat opleveren behalve een schamper lachje van "onze Amerikaanse vrienden" = dezelfde vrienden die o.a. de mediavrijheid zo drastisch willen beperken en onschuldige burgers bij duizenden vermoorden.

 

Stemmen heeft weinig zin op deze manier.

Nog geen beoordelingen

Democratie: een aanfluiting

Kunduz, een kansloze, nutteloze en geldverslindende missie:

Wie vertegenwoordigt de Tweede Kamer nu eigenlijk: het Nederlandse Volk of de Amerikaanse overheid?

Nog geen beoordelingen

Missie ín Afghanistan is kansloos en ongewenst

Wat een geldverspilling zo’n hoorzitting m.b.t. een missie in Afghanistan die volstrekt ongewenst is.

 

Een zeer ruime meerderheid van de Nederlandse bevolking is al lange tijd tegen een missie (zie o.a.

www.nu.nl/politiek/2429898/lezer-wil-geen-nieuwe-afghanistan-missie.html), dus het zou onacceptabel zijn als de Nederlandse regering anders beslist t.a.v. een dergelijk onderwerp.

 

De missie is dus ongewenst door zowel de Nederlandse bevolking als de Afghaanse bevolking, veel te duur, riskant én de Afghaanse agenten kunnen ook gewoon in Nederland of een ander land worden getraind.

 

Nog geen beoordelingen

Veel bedrijven moeten toepassingen Google Streetview nog ontdekken

Waar bijv makelaars, woningbemiddelingssites en reisorganisaties zeer gretig gebruik maken van de mogelijkheden van Google Maps en Google Streetview moeten andere bedrijven het nut nog ontdekken.

 

Zo had ik onlangs lekkage aan het dak van een garage dat bij ons appartement hoort. Het VVE-beheerkantoor schakelde een aannemer in. Gelukkig belde de aannemer mij nog voor hun inspectie. Het tijdstip was al geprikt, maar het leek mij voor de zekerheid wel verstandig om nogmaals een beschrijving van het probleem te geven. Bleek deze aannemer/dakdekker dit daktype helemaal niet te kunnen repareren en was ie bijna voor niets langsgekomen: dure tijdverspilling in deze tijden van hoge loon- en autokosten.

 

Nog geen beoordelingen

Het moet ook niet gekker worden: 1312 / Edet

Kennelijk heb ik onlangs wat nieuws gemist. Las vandaag echter een Parool van woensdag die donderdag (?) zo maar in de brievenbus lag, terwijl ik geen abonnee ben.

Mijn oog viel op de rubriek "69 woorden" met als titel "verboden getallen" geschreven door een bekende.

 

Het was voor mij een compleet raadsel waar het over ging, maar begon als volgt:

 

"NU 1312 verboden is, zijn deze getallen ook tot de illegaliteit veroordeeld:
5196 (Elke agent is Fascist),
1197 (Agenten Afkatten is Geweldig) " etc.

 

Normaliter zou ik er verder geen aandacht aan hebben besteed, maar ik wilde toch wel even weten waar deze woorden van een kennis betrekking op hadden.

 

Nog geen beoordelingen

Vakantiehuis Murcia, Andalusië, Zuid-Spanje

Vakantiewoning Murca/AndalusiëAfgelopen weken verbleven we in Finca Matilde, een ruime 4 a 6 persoons vakantiewoning bij het plaatsje Aguilas nabij de grens van de regio's Murcia en Andalusië in het Zuid-Oosten van Spanje.

 

Dit vakantiehuis ligt op een rustige plek in de heuvels ten westen van Aguilas en biedt prachtig uitzicht over zee, het kasteel van Aguilas en de bergen. De woning is relatief eenvoudig ingericht, maar heeft naast 3 slaapkamers een zeer ruime woonkamer, een ruime keuken, een patio, een zeer groot terras in een hele grote tuin.

Lokatie

Vakantiewoning Murcia/Andalusië Aguilas, Murcia
Spain
37° 26' 59.8488" N, 1° 33' 24.534" W
Nog geen beoordelingen

Dion Graus van de Partij voor Varkens is een beetje in de war

Er stond gisteren een artikel m.b.t. Dion Graus van de Partij Voor Varkens in de Metro. Meneer Graus is helemaal klaar met de kritiek op de dierenpolitie (ook wel caviapolitie genoemd) en blijkt nog al een erg groot ego te hebben. Even een paar citaten op een rij:

- ‘dierenbeschermer van het jaar’...... Dat ben IK.

- Terwijl IK het enige Kamerlid ben dat recht van spreken heeft.

- IK ben de enige die dieren met zijn eigen leven heeft gered

- iemand die in staat is een dier uit het raam te gooien, is ook in staat een kind te mishandelen

Jouw Beoordeling: Geen | Gemiddelde: 5 (2 votes)

Lege en onafgebouwde appartementen aan de Spaanse Costa's

Iedereen kent natuurlijk de berichten van de grote hoeveelheden onverkochte woningen die de afgelopen jaren in Spanje gebouwd zijn. Zoals zo vaak is er echter een verschil tussen het lezen van een berichtje en het met eigen ogen zien. Onlangs ben ik o.a. aan de Costa Calida en Costa del Sol geweest en was wederom verbijsterd om de vele tienduizenden veelal wanstaltige en regelmatig half afgebouwde appartementen te zien.

Nog geen beoordelingen

Veiligheidscontroles op luchthaven zijn een grote farce.

De veiligheidscontroles op luchthaven zijn een grote farce. Op verschillende luchthavens worden de internationale voorschriften verschillend uitgevoerd. Op Schiphol zit men altijd te zeuren dat je laptop apart in een bakje moet, op de meeste andere luchthavens hoeft dit niet. Van waar het verschil?

Scherpe kunststof voorwerpen kun je zo meenemen. Scherpe metalen voorwerpen gaan in een stuk hout zo mee.

Wij maken er ook altijd een hobby van om te veel vloeistof mee te nemen en dat gaat bijna altijd goed. Gisteren op Malaga Airport ging er zonder enig probleem meer dan anderhalve liter vloeistof in 4 verschillende varianten en 3 verschillende bagagestukken mee. Dat geeft echt vertrouwen in deze grootschalige, hinderlijke en tijdrovende controles, NOT !

Nog geen beoordelingen

Rookverbod in Spanje, Tapas zonder rook

Per 1-1-2011 is er in Spanje een nieuwe antirookwetgeving van kracht geworden. Hierdoor is roken in bars, nachtclubs en restaurants volledig verboden.

De introductie werkte prima. Toevallig was ik in Spanje en kon inderdaad van de een op de andere dag ineens zonder rook van mijn tapas genieten.

Overigens ben ik zelf meer voorstander van keuze-vrijheid en het bestaan van horecagelegenheden waar wel gerookt mag worden én horecagelegenheden die volledig rookvrij zijn.
Als alle aanwezigen, inclusief het personeel, geen probleem hebben met het roken, wat is daar dan op tegen? Dat mag thuis toch ook?

Nog geen beoordelingen

Theme provided by Danetsoft under GPL license from Danang Probo Sayekti