December 2010

Bobby Farell de Berry van Aerle van de popmuziek is dood

Bobby Farell is overleden. Ik vond Bobby Farell fantastisch. De energie, de uitstraling, de scheit aan alles look, de dansjes, de performance.

ik vind Berry van Aerle ook fantastisch. De toenmalige achterspeler van PSV, de stofzuiger. Waarvan gezegd werd dat hij de enige topvoetballer was die zijn contributie nog betaalde!

Beide snapte ze hun podium als de beste, maar de omgeving als de slechtste. Bobby Farell heeft zeer weinig verdiend aan zijn Fame. hij heeft met Boney-M overal en nergens opgetreden, en later nog in zijn eentje.

Ik heb het genot mogen smaken een optreden van hem gezien te hebben. Dit was bij een toenmalige werkgever, bij een kerstfeest. Dat hij hier optrede sprak al boekdelen. Zo'n ster op zo'n laag podium.

Nog geen beoordelingen

De mens

Kersttijd geeft tijd tot contemplatie. Ik lees een prachtig stuk in de Volkskrant over de celkern van een levende cel. De celdeling is voor ons mensen nog totaal een raadsel. We sturen raketten naar de maan, we sturen onbemande onderzeeërs naar onze diepzee. Maar we weten nog niks over onze eigen celdeling. Ik citeer :'op het moment dat de celdeling plaatsvindt lost de celkern van de eerdere cel op. En let wel zo'n kern bestaat uit meer onderdelen dan een Boeing 777.
En zomaar uit het niets na de celdeling ontstaat dezelfde, zeg maar Boeing 777, twee keer uit het niets! Op epigenetisch niveau noemen ze dat, blijft blijkbaar na Oplossen van de moedercel de bouwtekening van de 777 bestaan! Hoe dat kan is een raadsel, maar het is wel de kern van leven,

Nog geen beoordelingen

Apple haalt Wikileaks app uit iTunes store

Ik ben een enorme Apple fan, maar nu gaat Apple eventjes in de fout.
Berichtje waar ik op doel:

• Apple removes WikiLeaks App from its online store claiming that it didn't comply with all local laws and may put an individual or group in harm's way.

Apple speelt eigen rechter en haalt de app zo maar uit iTunes. Huh? Ja, na MasterCard, VISA, paypal en andere Amerikaanse bedrijven Kiest Apple tegen Wikileaks. Is het dan toch Amerika tegen Europa in dit geval?

Moet mijn volgende telefoon toch een Android worden, o nee Google is ook Amerikaans. Van Google zijn gelukkig nog geen berichten dat ze de zoekresultaten naar Wikileaks negatief beïnvloeden, maar deze stap van Apple mag niet zonder gevolgen zijn. Als Apple dit soort Apps verbied, dan verdwijnt een stukje vrijheid.

Nog geen beoordelingen

Pownews

Ik kan toch erg genieten van pownews. Ik vind het vernieuwend entertainment. Politici en bekende Nederlanders worden er neergezet als acteurs in een slechte b-film en ze nemen zichzelf gelukkig niet te serieus.
Ik denk al een tijdje dat intertainment aan het ontstaan is. Interviews met serieuze mensen die of door elkaar gehaald worden, of als entertainment gepositioneerd worden.
Met beeld, YouTube, creatieve ideeën en onze bananenrepubliek kun je goede intertainment maken. Ik stem voor pownews op primetime!

Nog geen beoordelingen

Sneeuw en bos

Naast alle macro gebeurtenissen kan je soms erg genieten van het micro leven. Ik woon dicht bij een bos, en met de sneeuw, het huidige weer en de windstilte van vandaag is het echt fatastisch vertoeven in het bos. Ik herinner me een koot-en-bie uitzending dat van Kooten met een centenbakje aan de ingang van het bos staat en iedere voorbijganger vraagt om een gulden in het bakje te doen voordat de boswandeling mag beginnen. Gelukkig is dat in 'mijn' bos nog niet zo, en heb ik heerlijk met mijn dochter en haar vriendinnetje kunnen wandelen. en stiekum af en toe een tak een klap geven zodat de sneeuw van de tak op de slee, op hun hoofdjes terecht kwam en we alledrie erg moesten lachen. Sneeuw is ok in het bos! En zeker met windstilte gaat mijn plezier helemaal los!

Jouw Beoordeling: Geen | Gemiddelde: 3 (1 vote)

Assange en bijzondere omstandigheden

Assange heeft sex zonder condoom gehad. Assange is woedend dat dit naar buiten is gebracht. Maar ja, wat wil je als je van een land alles naar buiten brengt wat ze graag onder het vloerkleed vegen. Maar goed, wat gebeurt er eigenlijk als men het vergrootglas over een burger zijn leven legt. En wat zou er van U worden als Uw doopsel wordt gelift? Wie zou er aangifte doen van verbaal geweld, sex zonder condoom (nooit ergens ooit?), een keer een joint gerookt? Te veel gedronken en over straat gezwalkt (openbare dronkenschap). Van bijna iedereen is wel wat te vinden wat hij/zij in het verleden heeft bekokstoofd. ik vind het terecht dat Assange hierover ter verantwoording wordt geroepen. Maar ik zou het uitermate slecht vinden als deze zaak verbonden zou worden aan zijn grotere doel.

Nog geen beoordelingen

21 december en volle maan

Vandaag is het 21 december en volle maan! Een prachtige twee-eenheid. Volle maan staat bekend als een moment dat er veel energie in de lucht is en 21 december is de langste nacht. Geniet van deze twee-eenheid met volle teugen! Make love, no war.

Jouw Beoordeling: Geen | Gemiddelde: 1 (2 votes)

Een directeur van een groot bedrijf zit er niet voor zijn mensen

Al een tijdje speelt door mijn hoofd, wat kan een leider of directeur van een groot bedrijf zoals bijvoorbeeld Philips nu doen voor zijn mensen? En dan bedoel ik natuurlijk de werknemers die elke dag met bloed, zweet en tranen hun ding doen voor de zaak. Ik geloof niet dat die grootverdieners het beste voor hebben met Jan-met-de-pet. Vandaag viel het kwartje door en stuk van ex-bank directeur Rijkman Groenink van de toenmalige ABN-AMRO. Het enige waar hij het over heeft zijn de raad van commissarissen en de raad van toezicht. Die zijn zijn opdrachtgevers,en daaraan is hij verantwoording verschuldigd. En wie zitten er in die raden...juist directeuren van andere bedrijven. En zo is de carrousel dus compleet.

Nog geen beoordelingen

Seriegeweld groter dan de waarheid

gister hoorde ik weer eens een mooie opmerking.
"waarom verzinnen we naast het àl gewone geweld zo ontzettend veel extra geweld op de televisie?"
Crime Scène Inveetigations, Special crime unit, Detective serie zus, misdaadserie zo..Allemaal series met scriptschrijvers die de werkelijkheid vaak niet alleen geweld aandoen, maar hem ook nog eens met een factor 2 willen verslaan. De wet van de behoud van ellende wordt steeds gevolgd.

Misschien is er zelfs een verband tussen het feit dat de krant en gewone media ook steeds meer inzoomt op angst en geweld, en het feit dat volgens mij 50% van de avond-media tijd bestaat uit series waarin geweld de grootste factor is, en praatprogramma's met vaak ook een geweldonderwerp.

Nog geen beoordelingen

praatprogramma's en belangen

Gister keek ik weer eens de wereld draait door. En het viel me op dat dit soort programma's eigenlijk een carousel van een aantal bekende Nederlanders podium geeft. Arie Boomsma is er om de paar weken, dan is Jort Kelder er weer, dan Patricia Paay dan weer een politicus. Maar vooral bekende Nederlanders die hun waren slijten. Arie kwam een Fitness dvd aan de man brengen, Jort Kelder weer een programma. Reinout Oerlemans, John de Mol allemaal komen ze langs om hun waar te tonen. Koop dit, koop dat. Je denkt misschien dat je naar een praatprogramma aan het kijken bent, maar eigenlijk ben je aan het kijken naar een ordinair telsell programma onder een publiek sausje!

Nog geen beoordelingen

Theme provided by Danetsoft under GPL license from Danang Probo Sayekti