Oktober 2010

3G mobiel netwerk op Mount Everest

Lokatie

Nepal
27° 58' 5.6856" N, 86° 52' 39.4212" E

Mobiele telefoon op Mount EverestNcell (voorheen MeroMobile) heeft gisteren (28-10) een high-speed third-generation (3G) station voor mobiele telefonie geactiveerd op een hoogte van 5200 meter nabij Everest Base Camp en Gorakshep in de Solukhumbu regio in Nepal.

De service werd gelanceerd door Ncell's CEO Pasi Koistinen middels het maken van een video call vanaf Shyamboche naar de bergbeklimmer Namghyal Sherpa, die zich op dat moment op 5500 meter bevond bij Kalapatthar.

 

Jouw Beoordeling: Geen | Gemiddelde: 4.5 (2 votes)

Positieve energieberichten: olie uit bos- en landbouwafval en stroom uit windmolens onderwater

In de afgelopen maanden waren er weer een aantal positieve berichten t.a.v. nieuwe vormen van milieu-vriendelijke energie-opwekking, waaronder de volgende twee:

 

Jouw Beoordeling: Geen | Gemiddelde: 4.5 (2 votes)

CDA vs PVV

Ha, na vele dramatische weken scoort het CDA toch weer een paar puntjes door de PVV af en toe te kijk te zetten met de benoeming van Gerd Leers *) (die eerdere forse kritiek had op de PVV) en staatssecretaris Marlies Veldhuijzen Van Zanten-Hyllner die een dubbel paspoort heeft.
Juist het feit dat haar tweede paspoort een Zweeds paspoort betreft, maakt deze actie van CDA/VVD extra leuk aangezien de PVV eerder had aangegeven dat ze niet alleen moeite had met de dubbele paspoorten van Albayrak en Aboutaleb, maar dat ook zou hebben met die van een blonde Zweed(se) in de politiek.

Nog geen beoordelingen

Kritiek op banken slaat ook wel eens door

Banken hebben de afgelopen jaren veel kritiek te verduren gehad. Voor een groot deel was dat terecht. In hun jacht naar meer en meer winst hebben ze te veel risico's genomen en de belangen van hun klanten dikwijls uit het oog verloren c.q. ondergeschikt gemaakt.

 

Jouw Beoordeling: Geen | Gemiddelde: 2.7 (3 votes)

Gerd Leers minister van minister van immigratie en integratie, heerlijk die politiek

De chaotische toestanden bij het CDA van de afgelopen weken zette de politiek in een nog slechter daglicht dan het al stond. Vandaag doen CDA / VVD er nog een schepje bovenop.

Gerd Leers wordt minister van minister van immigratie en integratie, heerlijk die politiek.

Eerder dit jaar moest Leers opstappen als burgemeester van Maastricht wegens de schijn van belangenverstrengeling rondom de aankoop van zijn vakantiehuis in Bulgarije.

Eergisteren kreeg ik al een snabbel-aangeboden als voorzitter commissie ov-chipkaart en vandaag wordt ie gepromoveerd tot minister. Is de vermeende belangenverstrengeling voor een minister dan niet nog belangrijker dan voor een burgemeester van een middelgrote stad.

Nog geen beoordelingen

Belastingdienst: leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker. Jaja

De slogan van onze belastingdienst "Belastingdienst: leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker" blijft erg grappig.

Vorig jaar kreeg ik volledig ongevraagd ineens een brief m.b.t. kindertoeslag en vervolgens een bijschrijving op mijn bankrekening, terwijl ik überhaupt nog nooit van kindertoeslag had gehoord.

Afgelopen week kreeg ik maar liefst 3 brieven met de mededeling dat ik deze toeslag onterecht heb gekregen en moet terugbetalen. De belastingdienst is dan wel weer zo coulant dat dit in maar liefst 17 termijnen mag gebeuren: 16 van Euro 20,- en 1 van Euro 17,-. Hoe zo makkelijk? Wel erg lachwekkend.

Nog geen beoordelingen

Meer-partijen systeem moet op de schop

De afgelopen weken is het pijnlijk duidelijk geworden dat een parlementaire democratie met een meer-partijen stelsel verre van ideaal is en dat partij-belang vóór het belang en de democratische rechten van de individueel gekozen volksvertegenwoordigers gaat.
Partijbestuur en partijleiders krijgen daardoor veel meer macht dan gerechtvaardigd o.b.v. het aantal verkregen stemmen en de grondwettelijke vrijheden van sommige volksvertegenwoordigers worden ernstig aangetast of ze worden ondanks tienduizenden voorkeursstemmen botweg uit de partij gezet.

 

Nog geen beoordelingen

Ben ik nu gek, of word ik gek van de formatie

Even wat feiten op een rij.

1) De regering gaat volgende week van start. De regering bestaat uit VVD en CDA

2) De CDA-ers Ferrier en Koppejan blijven bezwaren houden tegen de gedoogplannen en vooral de uitvoering daarvan.

3) Maar de hele CDA-fractie keurt het regeringsakkoord EN het gedoogakkoord goed!!

Dit is weer echte heerlijke Nederlandse politiek. We zeggen A, maar zeggen geen B.

Oftewel Koppejan en Ferrier kunnen elk gedoogplan, in hun uitvoering torpederen. Dus ze zeggen zeg maar, JA tegen het bouwen van een asielzoekerscentrum, maar als er gebouwd moet worden keuren ze elke plaats waar gebouwd kan worden af. Ja zo kan ik het ook!

Nog geen beoordelingen

Verhagen spreekt over feest van democratie, PVV leider raaskalt wederom

Uitgerekend op de dag dat de PVV-leider in Duitsland tijdens een toespraak volledige wartaal uitkraamt, steunt een 2/3 meerderheid van het CDA het opgestelde regeringsakkoord en gedoogakkoord en daarmee de samenwerking met deze verwarde politicus.

Nog geen beoordelingen

Theme provided by Danetsoft under GPL license from Danang Probo Sayekti