Juli 2010

Zeilmeisje Laura Dekker mag toch solotocht rond de wereld maken

Vandaag heeft de rechtbank in Middelburg de ondertoezichtstelling van Bureau Jeugdzorg van zeilmeisje Laura Dekker opgeheven.

Binnen 2 weken zal Laura naar Portugal vertrekken om van daaruit aan haar solozeilreis rond de wereld te beginnen.

De uitspraak is enigszins opmerkelijk daar de Raad voor de Kinderbescherming om verlenging van het toezicht had gevraagd, terwijl Bureau Jeugdzorg Utrecht er voor had gepleit de ondertoezichtstelling direct te beëindigen.

Maandenlang zag het er naar uit dat de ondertoezichtstelling zo lang zou voortkabbelen dat de droom van Laura Dekker om als jongste zeilster ooit solo rond de wereld te zeilen vanzelf onhaalbaar zou worden.

Jouw Beoordeling: Geen | Gemiddelde: 3.1 (7 votes)

Slapen in "het bed van Wesley en Yolanthe"

Speciaal voor de sterrenwatchers met een centje over heeft Odysseus, organisatie voor luxe reizen, een ‘Wes, I do’ arrangement in het leven geroepen.

Dit hotelarrangement bestaat uit een 2 persoons ‘superior’ kamer in het 13de eeuwse paleishotel Castel Monastero waar Wesley Sneijder en Yolanthe Cabau van Kasbergen sliepen tijdens hun huwelijk toen ze dit vijfsterrenresort in Toscane volledig hadden gehuurd.

Lokatie

Castel Monastero Siena
Italy
43° 21' 1.6092" N, 11° 33' 36.3312" E
Nog geen beoordelingen

Eric Smit schrijver van "Nina" blijft in tegenaanval op Nina Brink

Journalist Eric Smit, schrijven van de ongeautoriseerde biografie "Nina, de onweerstaanbare opkomst van een power lady" blijft in de tegenaanval op Nina Brink, nadat deze laatste beslag had laten leggen op het huis van Smits, zijn bankrekening en de inkomsten uit zijn mediabedrijfje Follow The Money.

Met deze zeer zware maatregel heeft Nina Brink niet allen Eric Smit tegen zich in het harnas gejaagd. Media en publieke opinie keren zich ook verder tegen haar.

Gesteund door het Persvrijheidsfonds wist Eric Smit al het beslag op de inkomsten de inkomsten uit "Follow The Money" ongedaan maken, maar wil nu ook het beslag op de royalties van Nina ongedaan maken.

 

Nog geen beoordelingen

Pastoor Paul Vlaar mag terug naar Sint Victor Parochie in Obdam

De populaire pastoor Paul Vlaar mag van het bisdom Haarlem-Amsterdam na twee maanden bezinning weer terug naar de Sint Victor Parochie in Obdam.

Vlaar is door bisschop Punt geschorst vanwege het feit dat hij in aanloop van de WK-finale Nederland-Spanje een Oranjemis organiseerde in de kerk in Obdam. Hierbij droeg Vlaar een oranje gewaad en klonk ‘Viva Hollandia’ uit de speakers van de kerk.
Bisschop Jos Punt is verbaasd en teleurgesteld dat de gelovigen niet spontaan aanvoelen dat zoiets te ver gaat.

Jouw Beoordeling: Geen | Gemiddelde: 4.5 (2 votes)

Oliemaatschappij BP erkent lobby om (toch niet zo heel zieke) Lockerbie-dader

Ongelooflijk: Oliemaatschappij BP blijkt actief te hebben gelobbyd bij de Britse regering voor de vrijlating van de Libiër Abdel Basset al-Megrahi. Deze Libiër zat in Schotland vast voor de aanslag op een vliegtuig van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij PanAm boven de Schotse plaats Lockerbie, waarbij in 1988 de 270 inzittenden om het leven kwamen.

 

Bij de olieramp in de Golf van Mexico lijkt het olieconcern ook niet al te sterk op te treden en mogelijk is deze ramp zelfs aan nalatigheid te wijten. Met deze lobby voor de vrijlating van Abdel Basset al-Megrahi (met het oog op toestemming voor olieboringen voor de Libische kust) laat het concern in ieder geval duidelijk zien dat winst voor moraal gaat.

 

Nog geen beoordelingen

Solar Impulse vliegtuig op zonne-energie 26 uur lang in de lucht

Begin juni heeft de Zwitserse milieupionier Bertrand Piccard laten zien dat het mogelijk is om een vliegtuig op zonne-energie ook de hele nacht te laten vliegen.

De door Piccard ontworpen Solar Impulse HB-SIAis voorzien van 12.000 zonnecellen en weegt slechts 1600 kilogram. Het toestel was woensdag 7 juli opgestegen van het vliegveld in in Payerne in Zwitserland en landde daar 26 uur later weer na vele rondjes boven o.a. het Jura-gebergte te hebben gecirkeld.

De volgende uitdaging voor Piccard is om de Solar Impulse rond de aarde te laten vliegen.

 

Jouw Beoordeling: Geen | Gemiddelde: 4.5 (2 votes)

Mooi oranje

Prachtige foto van meisje in India in de oranje gloed van de zonsondergang.

Oranje

Meer schitterende foto's op www.omimages.net

Jouw Beoordeling: Geen | Gemiddelde: 4.6 (10 votes)

Oranjemars in Amsterdam richting Museumplein

Vanuit de hele stad trekken hordes Oranje-fans richting Museumplein en andere plekken in het centrum van Amsterdam. De sfeer zit er goed in.

Om in de stemming te komen, hierbij nog een filmje van het Museumplein, eerder deze week. 

Jouw Beoordeling: Geen | Gemiddelde: 5 (1 vote)

Kamervragen over uitzendrechten huldiging Oranje

Haha, waar een klein land groot in kan zijn, o.a.:

1) voetbal

2) suffe kamervragen

 

Het CDA stelt vandaag kamervragen over de exclusieve uitzendrechten van de huldiging van het Nederlands elftal die SBS 6 heeft bemachtigd. Daarmee laat de voorheen grootste partij weer eens zien hoe belangrijk zij de waan van de dag vindt t.o.v. op middellange termijn echt belangrijke zaken.

Bijna iedereen in Nederland heeft SBS6 en zo niet, ga dan lekker bij de buren kijken of live in Amsterdam of ga lekker van de zon genieten.

Bovendien laat Oranje eerst maar "even" van Spanje winnen. Dat wordt waarschijnlijk nog moeilijk genoeg.

Nog geen beoordelingen

Inktvis Paul de voorspeller van het WK voetbal

Inktvis Paul is een tweejarige oktopus geboren in het Sea Life Park in Weymouth, Engeland. Inktvis Paul gaat vrijdag de winnaar van de WK-finale Nederland – Spanje voorspellen. De inktvis zit nu in het aquarium Sea Life in Oberhausen en baarde opzien door van alle zes wedstrijden van het Duitse elftal tijdens het WK de uitslag goed te voorspellen. Duitsland was in rep en roer toen de inktvis in aanloop naar de halve finale voor de Spaanse vlag koos, maar het dier kreeg ook nu jammerlijk gelijk.

Inktvis Paul heeft dus goed voorspeld dat Duitsland zou verliezen van Spanje, en er gingen al berichten op het internet dat Inktvis Paul Nederland laat winnen van Spanje.

Nog geen beoordelingen

Theme provided by Danetsoft under GPL license from Danang Probo Sayekti