Juni 2010

Foto van Nepalees meisje met zusje bij hun winkel

Lokatie

Nepal
28° 4' 35.5224" N, 84° 49' 41.9016" E

Foto van vrolijk lachend Nepalees meisje in een klein winkeltje op de weg (=trekking route) van Arughat Bazaar naar Soti Khola. Voor de locale bevolking de enige "weg" ter plekke, voor trekkers een onderdeel van de Around Manaslu trek of Ganesh Himal trekking in Midden-Nepal.

Het lieve meisje runde het winkeltje van haar ouders maar kon zelf amper regelen. Toen we iets bij haar kochten, gaf ze een willekeurig aantal briefjes van 5 rupees terug en toen we verbaasd keken, gaf ze er nog een paar. Echter, ze had al teveel teruggegeven. Enigszins beschaamd, maar dankbaar nam ze het teveel terugbetaalde weer in ontvangst.

 

Jouw Beoordeling: Geen | Gemiddelde: 4 (5 votes)

WK voetbal: waarom zijn de Noord Koreanen zoveel slechter de laatste 2 wedstrijden?

De Noord Koreanen zijn een schim van de eerste wedstrijd tegen Brazilie. Hoe komt dit?
Volgens mij heeft het te maken met de verdwijning van 4 Noord Koreanen. Wij weten niet meer wie opgesteld stonden de eerste wedstijd. Tenminste ik heb het nergens kunnen vinden. Maar de geruchten zijn sterk dat er 4 Koreanen verdwenen zijn.

Misschien wel de Mark van Bommel en Arjen Robben van Noord Korea.  Ik heb nergens verder hier iets over gehoord. Maar het spel was zoveel slechter de laatste 2 wedstijden dat het er wel mee te maken MOET hebben.

Jouw Beoordeling: Geen | Gemiddelde: 5 (1 vote)

Nieuwe postzegels hebben geen prijs meer

Op nieuwe postzegels is geen prijs meer te zien, alleeen een 1 of 2 etc...zie: http://www.volkskrant.nl/economie/article1393762.ece/Waarde_is_niet_meer...

Ik vind dit wel een grappige ontwikkeling. TNT heeft de waarde van de 1 op 0,44 cent en 2 of 0,88 cent gezet, maar als de waarde anders wordt zijn de oude postzegels nog gewoon geldig!

Ze doen dit omdat de kosten van bedrukken etc.. hoger zijn, maar dit kan wel eens een leuke trent worden. Een tijdschrift kost 1, of 2. Een brood kost 1 en aan de kassa zie je wat de brooddagprijs is.

Nog geen beoordelingen

Kinderen en bedtijd

De zomer is begonnen en ik zie dat de kids weer later naar bed gaan. Is dat erg? NEE.

Nederlandse kinderen gaan volgens mij veel eerder naar bed dan kinderen in het buitenland. Nederlandse kinderen zijn volgens mij ook veel eerder moe. Maar de tendens is aan het keren en het heeft alles met het weer te maken. Hoe meer mooi weer in Nederland hoe later de kinderen naar bed gaan.

Ik zie het achter op het veldje bij ons. De kids zijn heerlijk aan het ravotten, en pakkertje enzo aan het doen tot over 10-en! En ja ze zijn iets moeier ervan, maar de vreugde wint het van de vermoeidheid.

Jouw Beoordeling: Geen | Gemiddelde: 4 (1 vote)

Planten groeien beter onder LED-verlichting

LED-verlichting kan een sleutelrol gaan krijgen in de tuinbouw. Planten blijken nl beter te groeien met behulp van LED-verlichting en door toepassing van deze techniek zal het op termijn mogelijk zijn om overal high-tech groentefabrieken te bouwen. Volgens het bedrijf PlantLab uit ’s-Hertogenbosch een uitstekende oplossing voor het voedseltekort.
De LED-verlichting is nu nog relatief duur, maar wanneer de prijzen door massaproductie gaan dalen, kan deze methode zeer interessant worden.

Jouw Beoordeling: Geen | Gemiddelde: 5 (1 vote)

Bavaria Dutchbabes vandaag voor de rechter

Twee van de Bavaria Dutchbabes die vorige week maandag bij de WK-wedstrijd Nederland-Denemarken hardhandig uit het stadion werden verwijderd en werden vastgehouden, moeten vandaag voor de rechter in Johannesburg verschijnen.

Ze worden er van beschuldigd in hun oranje jurkjes ongeoorloofde reclame te hebben gemaakt.

Na eerdere berichten op hirsi.nl, zullen we de uitkomst van deze rechtzitting natuurlijk ook publiceren.

 

Jouw Beoordeling: Geen | Gemiddelde: 4.5 (2 votes)

Over het IJ Festival, van 1 t/m 11 juli in Amsterdam

Van 1 t/m 11 juli wordt op en rond de NDSM-werf in Amsterdam weer het gezellige Over het IJ Festival gehouden.
Elf dagen lang zijn er meer dan vijfentwintig bijzondere voorstellingen te zien op verschillende, onverwachte en verrassende locaties.
Kort door de bocht is het "Over het IJ festival" de knussere variant van De Parade. Een jaar of 5 geleden nog zeer kleinschalig met weinig voorzieningen voor een hapje en een drankje. De laatste paar jaar wordt dit festival ook gladjes georganiseerd en steeds drukker bezocht, zeker ook door de rosé en prosecco drinkende massa die men ook op De Parade treft, waardoor het karakter langzaam maar zeker verandert.

Jouw Beoordeling: Geen | Gemiddelde: 4.8 (4 votes)

Première Theater het Amsterdamse Bos op 25 juni

Op 25 juni a.s. is de première van het nieuwe toneelstuk van Theater het Amsterdamse Bos. Van 18 juni tot en met 22 augustus speelt het gezelschap "DON Q (at your service)" op de sfeervolle locatie van het openluchttheater in het Amsterdamse Bos.

Jouw Beoordeling: Geen | Gemiddelde: 5 (3 votes)

Vijf doden door gebruik mobiele telefoon

Lokatie

Pokhara
Nepal
28° 12' 36.342" N, 83° 57' 40.8816" E

Bij vier ongevallen met mobiele telefoons zijn in de afgelopen twee weken vijf Nepalezen omgekomen.

In het dorp Mahankal in Sindhupalchok district kwamen vrijdag jl twee personen van 19 en 22 door elektrocutie om het leven toen zij probeerden hun telefoon op te laden.

Op 11 juni kwam een 25-jarig man bij het busstation van de bij toeristen bekende stad Pokhara om het leven toen het een inkomend gesprek aannam.

Nog geen beoordelingen

Burmese Aung San Suu Kyi viert 65e verjaardag

De Burmese voorvechter voor democratie en de mensenrechten in Burma (Myanmar) Aung San Suu Kyi viert vandaag haar 65e verjaardag.

Aung San Suu Kyi, onderscheiden met de Nobelprijs voor de vrede, is door het militaire regime nog steeds onder huisarrest geplaatst, maar ontving van diverse wereldleiders gelukwensen en steunbetuigingen, o.a. van President Barack Obama, VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon en David Cameron.

Op diverse plaatsen in de wereld vonden manifestaties en bijeenkomsten plaats, onder meer bij de ambassade van Myanmar in Brussel (door Amnesty International), in Londen, Washington, Tokyo en Kathmandu.

 

 

Nog geen beoordelingen

Theme provided by Danetsoft under GPL license from Danang Probo Sayekti