Mei 2010

fake facebook account

We hadden erop kunnen wachten. De marketingfirma's hebben Facebook ontdekt. Gelukkig nu nog alleen voor profile testen.

Een marketing firma heeft een fake-account op facebook aangemaakt met de foto van een leuk amerikaans meisje, en heeft daarna een hele groep mensen gevraagd te connecten met "haar".

En ja hoor binnen de kortste tijd had ze bijna 500 vrienden!

Nu bekend is dat ze fake is voelen allerlei mensen zich belazerd. Ik vraag me af hoeveel meer fake accounts er zijn. Gelukkig is het nu uitgekomen.

Let op wie je als vriend toelaat tot je informatie. Filteren van online vrienden is in principe hetzelfde als offline vrienden. Gewoon checken van interesses en of je iets samen hebt, zo nee, NIET toevoegen is mijn advies.

Jouw Beoordeling: Geen | Gemiddelde: 4 (2 votes)

Waar zijn de Russen en Arabieren om de olie op te ruimen?

Helaas is de olie verspilling (oil spil) nog niet opgelost door British Petrol. Maar...waarom staat British Petrol er alleen voor?

Het is in Amerika een mileuramp aan het worden van de grootste omvang, en ja BP is fout. Maar wat hebben we eraan als het BP niet lukt het gat te dichten. Hebben wij Europeanen geen ideen hiervoor? Waar blijven de Russen? Misschien hebben de Arabieren wel ideeen hoe om te gaan met de olie.

Het zou Obama zo prijsen als hij zou zeggen. Jongens, help ons! Wij kunnen dit niet alleen? De aarde en de natuurlijke rijkdommen zijn in gevaar. Natuurlijk niet alleen in Amerika en niet alleen in het oliegebied. Maar wat zou het een goed gebaar zijn als we als wereldburgers stoppen met oorlogvoeren en dit probleem gezamenlijk zouden aanpakken.

Jouw Beoordeling: Geen | Gemiddelde: 5 (1 vote)

Rogers Waters met The Wall in het Gelredome

Roger Waters (samen Syd Barrett oprichter van de legendarische band Pink Floyd) gaat op 8 april 2011 de rock-opera The Wall uitvoeren.
The Wall is, met 30 miljoen verkochte albums, het meest verkochte dubbelalbum allertijden.

De grootse live-performances van The Wall zijn slechts enkele tientallen keren uitgevoerd vanwege de complexiteit en de kosten. Eén van deze mega live shows met meer dan 200.000 bezoekers vond plaats op 21 juli 1990 in Berlijn op de toen nog lege vlakte tussen de Potsdamer Platz en de Brandenburger Tor, enkele maanden na de val van De Berlijnse Muur.

Jouw Beoordeling: Geen | Gemiddelde: 4 (1 vote)

Aardbevingen, vulkaanuitbarstingen, aarde extra in beweging?

Vulkaanuitbarstingen in o.a. Ecuador, Guatemala en IJsland, zware aardbevingen in onder meer Haiti, Chili, Argentinië, Tibet, Japan en Indonesië. Ligt het aan mij of zijn er in de eerste 5 maanden van 2010 meer van dit soort berichten dan in andere perioden?
Is er een verband tussen al die activiteiten, is het binnenste van aarde extra in beweging of is het puur toeval?

 

 

Nog geen beoordelingen

Phurba Tamang wint wederom de Tenzing Hillary Everest Marathon

De 22-jarige Phurba Tamang uit Khotang (Nepal) heeft vandaag voor het 2e achtereenvolgende jaar de Tenzing Hillary Everest Marathon gewonnen.
Deze marathon wordt sinds 2003 jaarlijks gehouden op Everest Day (29 mei) om te gedenken dat op die dag de hoogste berg ter wereld voor het eerst bedwongen werd.
De Everest Marathon is door het Guiness Book of World Records erkend als hoogste marathon van de wereld en loopt van Everest Base Camp (5365 meter) naar Namche Bazaar (3440m) in Solukhumbu District. Aan de editie van 2010 deden 104 lopers uit 31 landen mee.

Nog geen beoordelingen

Beesies, de WK voetbal actie van Albert Heijn in 2010

De WK-gekte barst zolangzamerhand los en in de media verschijnen steeds meer Oranje/WK gerelateerde reclames, o.a. een matige Bungels actie van Super de Boer en een geinig reclamefilmpje van ING.

Grote vraag is of Albert Heijn de klappers van de Wuppies (2006) en de Welpies (2008) kan herhalen. Acties die zo simpel leken, maar zo goed waren uitgevoerd/voorbereid en een groot effect hadden. Aantrekkelijk voor velen, super-irritant voor anderen en een genot voor de marketeers, waarvan vele dromen dat ze ooit zo'n geslaagde actie mogen bedenken.

Er is inmiddels weinig speurwerk meer voor nodig, diverse websites melden dat Albert Heijn op 7 juni een Beesies-campagne zal starten.

Nog geen beoordelingen

'Politiek leider die hele bevolkingsgroepen wegzet' aan de verkeerde kant

Het was een groot theater, het lijsttrekkersdebat gisterenavond in Carre. De spelers hadden hun rollen voorbereid en stonden tegenelkaar opgesteld. Maar Geert Wilders stond verkeerd. 'Politiek leider die hele bevolkingsgroepen wegzet' is links, bleek gaandeweg de avond in Carre. Hij had aan de overkant moeten staan, tussen gelijkgezinden als Sp en Groen Links.

Nog geen beoordelingen

Rookverslaafde peuter in Indonesië

Bizar !  In Indonesië is het  2-jarige jochie Ardi Rizal rookverslaafd. Het ventje rookt veertig sigaretten per dag en wordt boos als hij geen sigaretten meer krijgt.
 

 

Jouw Beoordeling: Geen | Gemiddelde: 5 (2 votes)

Hypotheekrenteaftrek, subsidie voor de rijken, 67% is voor.

Volgens het Instituut voor Publiek en Politiek (IPP) vindt 67% van de circa 1 miljoen bezoekers van Stemwijzer dat de huidige regeling voor de hypotheekrenteaftrek ongewijzigd moet blijft, zie bijv een bericht op nu.nl.
 

Nog geen beoordelingen

De koopkracht daalt: hoera!

Eindelijk is het zover. Er is geen partij meer die in zijn verkiezingsprogramma een begroting heeft kunnen opstellen waarbij de koopkracht blijft stijgen. Hoera. De stagnatie in het kopen en consumeren is broodnodig voor onze aarde. Stop de productie, stop de verspilling. Hergebruik al uw spullen. Verlaat de mode, trek aan wat u heeft en draag het af. We hebben genoeg met zijn allen. Het worden spannende tijden. Fabrieken zullen sluiten, boeren gaan drastisch inkrimpen, minder dieren in de bio-industrie. Want we gaan ook anders eten. Economen, wat gaat er gebeuren, nu eindelijk de contradictio in terminis in praktijk wordt gebracht. Om te groeien moeten we blijven consumeren zeggen jullie, maar om te blijven leven zal de koopkracht af moeten nemen.

Jouw Beoordeling: Geen | Gemiddelde: 4 (1 vote)

Theme provided by Danetsoft under GPL license from Danang Probo Sayekti