3G mobiel netwerk op Mount Everest

Lokatie

Nepal
27° 58' 5.6856" N, 86° 52' 39.4212" E

Mobiele telefoon op Mount EverestNcell (voorheen MeroMobile) heeft gisteren (28-10) een high-speed third-generation (3G) station voor mobiele telefonie geactiveerd op een hoogte van 5200 meter nabij Everest Base Camp en Gorakshep in de Solukhumbu regio in Nepal.

De service werd gelanceerd door Ncell's CEO Pasi Koistinen middels het maken van een video call vanaf Shyamboche naar de bergbeklimmer Namghyal Sherpa, die zich op dat moment op 5500 meter bevond bij Kalapatthar.

 

Door dit nieuwe station is er bereik tot op de top van Mount Everest, de hoogste berg ter wereld op de grens van Nepal en Tibet. Hierdoor zijn bergbeklimmers niet meer afhankelijk van een dure satelliet telefoon. De bereikbaarheid en veiligheid van de lokale bevolking, trekkers en klimmers zal hierdoor verbeteren.

Behalve het station bij Everest Base Camp heeft Ncell ook op 7 andere plaatsen in de regio basisstations geplaatst, waaronder in Lukla (bij het regionale vliegveld), Khumjung, Manche, Fidim, Theme en Sangboche en er zullen nog 5 stations volgen. Vier van de huidige 8 stations draaien op zonne-energie.

Ncell, a 80% TeliaSonera (Sweden) deelneming in Nepal heeft plannen om eind 2011 een dekking voor meer dan 90% van de Nepalese bevolking te realiseren (vs de huidige circa 30%).

Jouw Beoordeling: Geen | Gemiddelde: 4.5 (2 votes)
Javascript is required to view this map.

Theme provided by Danetsoft under GPL license from Danang Probo Sayekti